Den nye driftsledirektøren Lars Eirik Hestnes kommer fra jobben som leder i kvalitetsavdelingen i Frøy.

Lars Eirik Hestnes blir ny driftsdirektør i Frøy

Etter 4,5 år i Frøy ASA takker Anders Gåsø for laget og ser mot nye utfordringer. Gåsø sin etterfølger som driftsdirektør service blir Lars Eirik Hestnes.

Publisert Sist oppdatert

- Dette var en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Hestnes i en pressemelding.

Den nye driftsdirektøren har lang bakgrunn fra havbruksnæringa. I Marine Harvest (Mowi) jobbet Hestnes 18 år som driftsleder og hadde de siste årene ansvar for kvalitet og HMS og var ansatterepresentant i konsernstyret. Før han kom til Frøy jobbet han i Berge Rederi AS som kvalitetssjef. 

- Frøy er på en spennende reise, som jeg fra utsiden har lagt godt merke til. Som driftsleder tidlig på 90-tallet, fikk jeg besøk av en sjark fra Surnadal Sjøservice. Dette var den eneste båten i dette selskapet, og starten på det Frøy vi ser i dag. Det har vært en fantastisk utvikling siden da. Nå er jeg så heldig at jeg får ta del i denne reisen, forteller Hestnes.

Hestnes tar over jobben etter Anders Gåsø, som har vært en del av ledelsen i selskapet de siste 4,5 årene. 

- Jeg er glad for at vi har funnet en god erstatter internt i systemet. Vi har hatt flere runder med Lars Eirik, og jeg er sikker på at han med sin kompetanse og erfaring vil tilføre organisasjonen mye, sier Gåsø, som nå ser etter nye utfordringer.

- For snart 4,5 år siden hadde jeg min første arbeidsdag i Frøy. Jeg har hatt noen fantastiske år her, og det har skjedd mye. Så er det en gang slik at livet består av veikryss. Da eiersituasjonen ble avklart før sommeren, kom det et veikryss for min del. Jeg valgte da å informere ledelsen om at når tiden var riktig, så ønsket jeg å avslutte mitt arbeidsforhold i Frøy. Nå som Lars Eirik er på plass, er tiden riktig for at jeg kan overlate roret til nye krefter, legger Gåsø til.

Administrerende direktør Tonje Foss er glad for at Frøy har fått inn en driftsdirektør med en solid og bred bakgrunn fra havbruksnæringen.

- Lars Eirik har imponert oss etter han kom inn i Frøy, og vi er glade for at han takket ja til denne rollen. Han har tung operasjonell erfaring fra havbruksnæringen og lang ledererfaring. Med hans bakgrunn er vi godt rustet til å skape gode resultater og videreutvikle servicesegmentet i Frøy. Samtidig vil jeg takke Anders Gåsø for jobben han har lagt ned, og ønsker ham lykke til videre, sier Tonje Foss.