Glitne vil vise vise frem Sogne-kveiten i Lyon. Foto: Glitne.

Vil vise frem Sogne-kveite på Lyon-messe

Den bærekraftige Glitne kveiten fra Sogn og Fjordane reiser nå til Lyon og Sirhamessen for å vise seg frem. Målet er å knytte kontakter for økt salg internasjonalt, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det burde være mulig å få til, etter som Sirhamessen som ”rammer inn” det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker Bocuse d’Or, tiltrekker seg mat-interesserte fra hele verden, skriver de i en pressemelding.

Allerede nå er det klart at restauranter og butikker i Frankrike er klare til å bruk den bærekraftige Glitne-kveiten som er oppdrettet i Sogn og Fjordane.

Hele produksjonen foregår på land i lukket oppdrett. Glitne-kveiten blir produsert på dens premisser fra den er klekket til ferdig vokst fisk. Kveiten fra Sognefjorden er landets eneste kveiteoppdrett som er landbasert og holder til i på Vestlandet.

- Vi er veldig stolte over at denne flotte hellefisken er bærekraftig produsert, med tilnærmet ingen utslipp til natur. Vi møter kveiten og dens behov for at den skal trives best mulig. I andre enden sitter vi igjen med et produkt som holder eksepsjonelt høy kvalitet.  ”Responsible Farming” blir viktigere og viktigere, og vi ønsker å være i forkant av denne økende trenden, sier Martine Vatne i selskapet.

Med seg til Lyon har Glitne ikke bare hel fersk kveite, men fremfor alt et nytt røkt prestisjeprodukt som serveres med en egen saus og wasabi-sesam frø, et smakskonsept utviklet av bergenskokken med aner i Sogn, Frode Alræk fra Søtt+Salt.

De opplyserr at det er i nært samarbeid med det franske markedsselskapet Saveurs de Norvège (Smaken av Norge, SdN) at Glitne-kveiten har bygget relasjoner i Frankrike. Nå skal de stå på den norske standen som SdN organiserer i Lyon, for å knytte kontakter mot flere markeder internasjonalt.

- Historien rundt Glitne-kveiten er ekte og svært viktig. At både bygg, drift og produksjon er tilpasset naturen, kveiten og dens historie gjør at vi kan selge noe mer enn ”bare” fisk. Tilnærmet ingen utslipp samt minimale inngrep i lokalmiljøet er også viktige fortrinn når vi skal selge, sier Vatne.

Nå satser sogningene på en jevn og forsiktig vekst, ettersom de riktige kundene blir identifisert i det internasjonale markedet.

Om Glitne Kveite:

  • Kveiten kommer fra en oppdretter som har stort fokus på bærekraft, miljø og forskning.
  • Den blir produsert med omtanke, hvor det brukes utelukkende vann fra hundremeters dyp lokalisert ved iskalde Sognefjorden.
  • Fisken selges per i dag til kunder både i inn- og utland, som hel- og filetert fisk, og har forventet vekst i tiden som kommer.
Glitne-kveiten som skal serveres i Lyon blir produsert på dens premisser fra den er klekket til ferdig vokst fisk. Foto: Glitne.