Grieg Seafood Finnmark har hatt biologiske utfordringer i første kvartal. Foto: GSF/Trude Elisabeth Østvedt

Så mye slaktet Grieg Seafood i første kvartal

Grieg Seafood slaktet 18 362 tonn fisk i årets første kvartal. Det er 1 500 tonn over selskapets egne anslag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I kvartalsrapporten for fjorårets fjerde kvartal, anslo Grieg Seafood 1 500 tonn mindre slakt, enn det som fremkommer i dagens børsmelding. 

Det meste av fisken ble slaktet i Rogaland, der volumet var på 6 944 tonn, over guidingen på 6 000 tonn.

Biologiske utfordringer ga dårlige lønnsomhet

Resultatet for Finnmark drar ned med et volum på 6 827 tonn, svakt under guidingen på 7 000 tonn. Selskapet hadde mer biologiske utfordringer enn ventet i Finnmark i kvartalet. Fisken til Grieg Seafood i Finnmarksområdet hadde uvanlig stor forekomst av vintersår, noe som reduserte fiskens velferd og kvalitet, kommer det frem i meldingen.

Lønnsomheten i Finnmark ble som en følge av dette redusert. EBIT per kg for Finnmark endte på 4,56 kr/kg, mot 25,01 kr/kg i samme kvartal 2019.

Slaktevolumene for første kvartal fordeler seg følgende:

  • Region Rogaland – 6 944 tonn (guidet 6 000). Ebit/kg= 24,50
  • Region Finnmark – 6 827 tonn (guidet 7 000). Ebit/kg= 4,56
  • BC – 2 543 tonn (guidet 2 100). Ebit/kg= 16,00
  • Shetland – 2 047 tonn (1 700). Ebit/kg= 4,97