Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame.

Produksjonskostnadene fortsetter å stige

Grieg Seafood slaktet 15 350 tonn laks i årets første kvartal. Det kostet selskapet betraktelig mer enn på samme tid i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en børsmelding fra Grieg Seafood onsdag.

Gjennomsnittlige regionale oppdrettskostnader per kg for kvartalet opplyser de var omtrent:

  • Rogaland: 58,4 kroner
  • Finnmark: 62,8 kroner
  • British Columbia: 0 (ingen slakt i kvartalet)

Til sammenligning var kostnadene 42 kroner/kg i Rogaland i første kvartal 2022, og 42 kroner/kg i Finnmark.

I første kvartal 2023 slaktet Grieg Seafood totalt 15 350 tonn laks. Det fordelte seg slik:

  • Rogaland: 7 500 tonn
  • Finnmark: 7 850 tonn
  • British Columbia: ingen slakt i kvartalet, i henhold til planen
  • Grieg Seafood opplyser at den komplette Q1 2023-rapporten vil bli utgitt fredag 12. mai 2023 kl. 06:00 CEST.