![Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame.](https://image.kyst.no/1396298.jpg?imageId=1396298&x=7.22&y=7.96&cropw=89.45&croph=89.00&width=720&height=540&format=jpg)
Produksjonskostnadene fortsetter å stige
Grieg Seafood slaktet 15 350 tonn laks i årets første kvartal. Det kostet selskapet betraktelig mer enn på samme tid i fjor.
Det viser en børsmelding fra Grieg Seafood onsdag.
Gjennomsnittlige regionale oppdrettskostnader per kg for kvartalet opplyser de var omtrent:
- Rogaland: 58,4 kroner
- Finnmark: 62,8 kroner
- British Columbia: 0 (ingen slakt i kvartalet)
Til sammenligning var kostnadene 42 kroner/kg i Rogaland i første kvartal 2022, og 42 kroner/kg i Finnmark.
I første kvartal 2023 slaktet Grieg Seafood totalt 15 350 tonn laks. Det fordelte seg slik:
- Rogaland: 7 500 tonn
- Finnmark: 7 850 tonn
- British Columbia: ingen slakt i kvartalet, i henhold til planen
Grieg Seafood opplyser at den komplette Q1 2023-rapporten vil bli utgitt fredag 12. mai 2023 kl. 06:00 CEST.