Line Ellingsen, daglig leder i Ellingsen Seafood utenfor kontorlokalene deres i Svolvær. Foto: Ole Andreas Drønen

Ellingsen Seafood, Gratanglaks, Kleiva Fiskefarm, Egil Kristoffersen & Sønner og Salaks trekker tilbake MTB-kjøp

Biomassene ruller tilbake igjen til staten. Både Ellingsen Seafood, Gratanglaks, Kleiva Fiskefarm, Egil Kristoffersen & Sønner og Salaks sender sin laksevekst i retur.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Hanne Lundberg i Gratanglaks skriver til Kyst.no at de ser seg nødt til å levere tilbake kjøpt vekst.

Hun forteller at det dreier seg om ca. 40 tonn til 8 millioner kroner.

- Usikkerheten rundt skatter og avgifter er så stor at vi vet ikke hva som skjer for oss i fremtiden, sier Lundberg.

Line Ellingsen, daglig leder i Ellingsen Seafood forteller også til Kyst.no at de trekker tilbake sitt kjøp av 88 tonn til 17,6 millioner kroner.

Marius Arvesen, daglig leder i Kleiva Fiskefarm kan også opplyse til Kyst.no at de hever kjøpet av 50 tonn biomasse for 10 millioner kroner, som ble kjøpt som 1 % vekst i sommer.

Eva Kristoffersen, daglig leder i Egil Kristoffersen & Sønner forteller at de også hever sitt kjøp av 48 tonn MTB for 9,6 millioner kroner.

Ken Rune Bekkeli i Salaks skriver også at de har etter sin gjennomgang og risikovurdering konkludert med at den politiske usikkerheten og påfølgende risiko fører til valget at de er nødt til å levere tilbake kjøpt vekst.

De er ikke de eneste denne onsdagen.

Også SinkabergHansen, Edelfarm, Cermaq og NRS har varslet heving av MTB-kjøp onsdag. Til sammen har det nå blitt hevet MTB-kjøp for over 900 millioner kroner.