Daglig leder Tor Espen Skoglund sier teknologibedriften i Bergen har skiftet navn fra InnovaSea Akvakultur til InnovaSjø Akvakultur. - Nå har vi helnorsk navn og er fornøyd med det, sier Skoglund, som er avbildet sammen med salgssjef Torstein Nyhammer Mellingen t.v og teknisk leder Sigve Naustdal t.h. som er en del av teamet på ni personer. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

Skifter navn til InnovaSjø Akvakultur - Har passert fjorårets omsetning

Teknologibedrift skifter navn til InnovaSjø Akvakultur, og daglig leder sier de er godt fornøyd med året på tross av koronautfordringer. – Vi har passert fjorårets omsetning allerede og har mye spennende på gang, sier Tor Espen Skoglund. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder Tor Espen Skoglund sier til Kyst.no at selskapet har valgt å endre navn og rebranding internasjonalt.

- Vi skifter navn fra Innovasea Akvakultur til InnovaSjø Akvakultur. Vi har valgt å bruke helnorsk versjon av navnet i Norge, og er fornøyd med endringen, forteller Skoglund. 

Selskapet flyttet fra Laksevåg 1. september i fjor til Frydenbøgården på Minde i Bergen, der de har tre ganger så stort lokale og plass til 4-5 ansatte til før de må begynne å bygge flere kontorer.

Skoglund sier de fleste kundene kjenner dem under navnet Realfish, som er programvaren som mange av kundene bruker for å lese og bruke miljødata.

Høy aktivitet

Han påpeker at selskapet har hatt høyere aktivitet enn forventet gjennom koronaperioden.

- Vi har allerede passert fjorårets omsetning, og vi setter pris på at kundene våre også har klart å tilpasse seg endringene i tiden vi var nedstengt grunnet Covid-19 pandemien. Det er også bra at vi har klart å holde aktivitets nivået så høyt oppe.

Skoglund sier de forventer også økt aktivitet og fortsatt vekst i Norge i tiden fremover.

Daglig leder Tor Espen Skoglund sier de skifter til helnorsk navn og har ambisjoner om økt vekst. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

Etterspurt trådløst målesystem

Selskapet bruker blant trådløs teknologi som åpner for flere målinger på oppdrettsanleggene.

- Dette gjør vi uten at man fyller merdene med kabler og at vi ser dette er noe kundene våre ønsker og trenger, sier Skoglund.

Selskapet har større fokus på flere målepunkter for miljødata, slik at data blir brukt mer strategisk nå enn tidligere.

- Vi har også fokus på nye produkter og løsninger, der flere har blitt lansert og flere nyheter kommer i fremtiden. Produksjon av trådløs teknologi foregår i Halifax i Canada, men vi har fullt service verksted i Bergen samt personell til å utføre installasjoner, sier Skoglund.  

Tett samarbeid

Innovasea Systems er en totalleverandør av utstyr til oppdrettnæringen og består av selskap som leverer nedsenkbare merder for offshore oppdrett, RAS teknologi for oppdrett på land, Fish Tracking for sporing av fisk i havområdene og  «Aquaculture Intelligence».

- InnovaSjø Akvakultur i Norge sitt område dreier seg om sensorikk og miljødata. Men vi jobber tett med vårt søsterselskap i Halifax. 

Torstein og Sigve diskuterer nye teknologiløsninger. Klikk for større bilde. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

Vokst fra tre til ni ansatte på kort tid

Selskapet har vokst og har nå ni ansatte i Norge og blir ca. 25 personer om man regner med Canada.

- Totalt i Innovasea Systems er vi 250 ansatte. På kontoret i Bergen har vi gått fra tre ansatte til ni ansatte siden august i fjor. 

Selskapet samarbeider også med Universitetet i Bergen og har for tiden to praksisstudenter hos dem, som skal være der to dager i uken i tre måneder.

- De studerer Hav Teknologi og vår oppgave er å gi dem relevant arbeidserfaring, sier Skoglund fornøyd.

InnovaSjø Akvakultur AS er et datterselskap til InnovaSea Systems. De har kontorer og produksjon i Norge og Canda, ett kontor i Chile og noe aktivitet i Skottland. I Canada samarbeider InnovaSea med store laksegiganter som Mowi, Grieg Seafood og Cermaq. 

Les også disse sakene om selskapet: