Trym Eidem Gundersen, sjømat- og fiskeriutsending i Italia har hatt flere turer på merdkanten i Norge for å vise frem norsk laks til matglade Italienere. Foto: Norges sjømatråd.

Hopp i lakseeksporten til Italia

Siden 2010 har laksemarkedet vokst sterkt frem i Italia. Ifølge Norges Sjømatråd er det et av markedet av en viss størrelse som har vokst mest i prosent. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det opplyser sjømatutsending Trym Eidem Gundersen til Kyst.no.

Grafikk 1. Klikk for større bilde.

Importvolumet peker han på har mer enn doblet seg fra 2010-2015, noe som betyr det har holdt bedre stand enn de fleste andre markedene når prisene økte sterkt i 2016. (se grafikk 1)

Per mars 2018 har direkteeksporten av laks til Italia økt med hele 26 % i volum, i forhold til samme periode i fjor (se grafikk 2).

- Sushitrenden er fortsatt meget sterk i Italia og er en av hovedårsakene til den sterke veksten, forklarer han.

Les også: Jobber med omdømmet fremfor konsumrettede tiltak

Viktig lakseland

Italia er et av satsningsmarkedene til Sjømatrådet når det gjelder laks.

- Vi vil kjøre det globale reklamekonseptet på TV i høst. Vi vil bestemme oss for perioden senere, men antar at vi i hvert fall vil være tilstede i TV-ruten i september og oktober.  Vi vil også ha kampanjer i utvalgte dagligvarekjeder både i vår og i høst i tillegg til flere PR-framstøt.

Les også: Rekordinteresse for sjømat i Italia

Seminar med fokus på laks

Gundersen sier de også i år vil arrangere et sjømatseminar i Milano. 

- Det vil finne sted den 5. juni og ha hovedfokus på laks. En av bolkene i seminaret vil vies matvaresikkerhet, opplyser han.

Når det gjelder ørret, sier han kort at det er små volumer som går til Italia.

Les også om Bjørn-Erik Stabell i Norges sjømatråd som ønsker å få mer norsk sjømat tilgjengelig på det spanske markedet.