Jens Christian Holm

- Arbeidsmengden per søknad er rekordstor

- Vi er avhengige av mest mulig gjennomarbeide prosjekter for å gjøre jobben vår, sier Jens Christian Holm, direktør ved Kyst- og havbruksavdelingen Fiskeridirektoratet, om utviklingskonsesjon-søknadene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Under Fiskeridirektoratets fagkonferanse 2016 tok direktøren for seg regelverket og søknadsprosessen rundt utviklingskonsesjoner, og det var tydelig at søknadene fra oppdretterne fortsatt er mangelfulle.

- Vi må innhente ganske mye dokumentasjon og gjøre all verdens rare vurderinger av disse søknadene, uttalte Holm.

Han viste så til at direktoratet prøver å ha en best mulig dialog med søkere og andre interessenter, og uttrykte at det per i dag er ganske mange som engasjerer seg i disse konsesjonene. Han påpekte også at det innebærer mye jobb for direktoratet i å vurdere hvilken informasjon som kan deles offentlig.

- Søknadene er det mest omfattende vi noen gang har hatt med å gjøre. Arbeidsmengden per søknad er rekordstor. Vi bruker faktisk også en del tid på å veiledning på hva som er tilstrekkelig dokumentasjon, men veiledning betyr ikke at vi skriver søknaden, legger han til.

- Viktig og lærerikt arbeid

Per i dag kan man i Fiskeridirektoratets oversikt se at det nå foreligger 31 søknader under behandling, der en har fått tillatelse (Ocean Farming/Salmars havmerd) og fire har fått avslag. Holm forteller at de som ikke får gjennomslag gjerne påklager disse vedtakene.

- Disse klagene er også viktige fordi de er med å trekke opp grenselinjer. Derfor må vi også legge en del søknader på vent for å avklare klagene, opplyser han.

Direktøren forteller på tross av arbeidsmengden anses arbeidet med utviklingskonsesjoner som både viktig og lærerikt arbeid.

- Kollegaene mine som jobber med dette synes det er både meningsfullt og interessant.