Sjømatanalytiker Paul Aandahl foran Kystens Hus i Tromsø, hvor Norges sjømatråd har hovedkontor. Foto: Elisabeth Øvreberg.
Sjømatanalytiker Paul Aandahl foran Kystens Hus i Tromsø, hvor Norges sjømatråd har hovedkontor. Foto: Elisabeth Øvreberg.

I disse landene har hjemmekonsumet av laks økt mest

I flere marked har hjemmekonsumet av laks økt betydelig. – Bekymringen for markedsutviklingen fremover ligger først og fremst i effekten en svekket økonomi kan ha på etterspørselen, sier Paul Aandal i Sjømatrådet. 

Publisert

Norske lakseeksportører har så langt klart seg realtivt godt gjennom koronakrisen og laksen har forblitt en etterspurt vare i store deler av verden. 

Sjømatanalytiker Paul Aandahl i Norges sjømatråd sier til Kyst.no at på grunn av koronasituasjonen har etterspørselen etter laks falt sammenlignet med samme periode i fjor sett med norske øyne.

- Dette har sammenheng med økte logistikkostnader og en dreining i salget av laks fra restaurant til detaljhandelen. Hjemmekonsumet har dermed økt betydelig i flere land. Håpet var at restaurantsegmentet skulle ta seg opp igjen etter at man i sommer så ut til å ha fått bedre kontroll på viruset, men nå er det flere og flere land i Europa som strammer inn igjen og sette begrensninger på alt fra antall mennesker som kan samlet til åpningstider på restauranter og barer.- Avhengig av tiltakene som iverksettes i de ulike markedene, vil for eksempel en full nedstenging være negativ for omsetningen av laks i restauranter og kantiner. Samtidig vil hjemmekonsumet fortsette å øke, forklarer Aandahl.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP