Det var en flåte av typen FarmBase 700 som ble overlevert Lerøy Midt. Foto: Marine Construction.

Ny fôrflåte til Lerøy Midt

Lerøy Seafood Group fikk nylig overlevert en ny FarmBase betongflåte, som skal flyttes til ulike lokaliteter etter behov i Lerøy Midt området. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flåten har en lagringskapasitet på 600 tonn og har 12 fôringslinjer. Den er 40 meter lang og er klassifisert for 4,3 meter bølgehøyde.

Flåten levert av Marine Construction, kom til Hofsøya søndag 8. juli, hvor den ble tatt i bruk dagen etter, mandag 9. juli. Det var slepebåten Abramis som stod for slepet av flåten.

Les også: Fra Bergen til Kvarøy i 3 knop

Grønn landstrøm

Flåten er bygget slik at den er forberedt på høyspent grønn landstrøm, i tråd med Lerøys planer om å koble alle flåter, hvor det er mulig, på landstrøm innen utgangen av 2019 og hvor de resterende flåtene der landstrøm ikke er mulig, på hybridløsninger. Når dette er gjennomført, vil Lerøy ha kuttet CO2-utslipp tilsvarende 20.000 biler.

Samfunnskontakt Krister Hoaas i Lerøy Seafood Group forteller til Kyst.no at flåten vil ha en fleksibel plassering.

- Våre fôrflåter har ikke faste lokaliteter og flyttes etter behov, men denne flåten er i første omgang plassert på lokaliteten Hofsøya på på Frøya. På denne lokaliteten arbeider det 11 personer.

Fôringen er fjernstyrt fra Lerøy Midts tilvekstsenter.

Lokalt og nasjonalt

Hoaas understreker at lokal handel står i sentrum for Lerøy.

- For Lerøy er det viktig å handle lokalt og nasjonalt så mye som vi kan og derigjennom skape ringvirkninger og bidra til arbeidsplasser og bosetting langs hele kysten. Dette er sentralt i Lerøys virke. Totalt kjøpte Lerøy varer og tjenester i norske kommuner for 12,5 milliarder kroner i 2017 og bidro med en verdiskaping på 9 milliarder kroner, sier samfunnskontakten. 

Marine Construction skriver at løsningene på flåten er nøye planlagt av deres ingeniører og detaljutviklet i samarbeid med kunden underveis i prosjekteringsfasen såvel som i utføringsfasen.