Salmars offshore havmerd. Foto: Ocean Farming/Salmar.

Vil fatte flere vedtak om utviklingskonsesjoner før jul

- Arbeidet med utviklingstillatelsene går jevnt og trutt fremover. Vi tar sikte på å fatte noen flere vedtak før jul, sier Mari Sørensen Aksnes, jurist ved tildelingsseksjonen i Fiskeridirektoratet til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Så vidt Aksnes vet er det ikke kommet inn flere søknader enn de registrerte 39 innsendte til Fiskeridirektoratet. 

- Det kan imidlertid gå et par dager fra søknadene kommer inn til postmottak til de blir fordelt til saksbehandler, påpeker hun.

Les også: Slik tildeles utviklingstillatelsene

Mari Sørensen Aksnes, rådgiver og jurist. Foto: Fiskeridirektoratet.

- Arbeidet med utviklingstillatelsene går jevnt og trutt fremover. Vi tar sikte på å fatte noen flere vedtak før jul, men det er for tidlig å si hvilke selskaper og søknader dette gjelder. Vi er i utgangspunktet seks saksbehandlere som jobber med søknadene om utviklingstillatelser, men også andre personer i direktoratet involveres ved behov, forklarer juristen.

Se en oversikt over konseptene her. 

- Hvordan vil du beskrive arbeidet dere gjør med utviklingskonsesjonene? 

-  Hver søknad får tildelt to saksbehandlere hvorav en er sivilingeniør og en er jurist. Hver søknad blir omfattende drøftet både i gruppen som arbeider med utviklingstillatelser og med personer i direktoratet med annen relevant kompetanse, for eksempel innen biologi og økonomi. Ledergruppen i Kyst- og havbruksavdelingen er også involvert i søknadsbehandlingen og fatter de endelige beslutningene, sier Aksnes.

Juristen har tidligere uttalt til kyst.no at de bruker mye tid på å purre søknadene Hun har da uttrykt at søknadene bør videre inneholde dokumentasjonen som listes i retningslinjene og eventuell annen dokumentasjon som underbygger søkers påstander i prosjektbeskrivelsen.

- Det bør også være vist til hvilke deler av søknaden som eventuelt bør unntas offentlighet og begrunnelse for dette. Dersom søker ikke har behov for å unnta søknaden fra offentlighet er det også fint om dette fremgår, uttalte Aksnes.