Mortenlaks drifter sine konsesjoner i Lødingen kommune. Kart: Barentswatch.no

Nær tredoblet resultat for Mortenlaks: - Vi er minimalt plaget med lus

Selskapet med to konsesjoner omsatte for drøye 175 millioner i 2016. Egenutviklet biologisk strategi skal ha bidratt til knallomsetningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mortenlaks driver sine to konsesjoner i Lødingen kommune. I fjor solgte de kun fisk på spotmarkedet, og økte omsetningen til drøyt 175 millioner mot drøye 116 millioner i 2015.

- Økningen kommer som følge av ekstra ordinere høye markedspriser og forsering av slaktevolum, skriver styreleder Einar Ytterstad i selskapets årsberetning.

Omsetningsløftet ga igjen en solid økning i driftsresultatet som endte på nær 91 millioner i 2016, mot drøye 37 millioner året før.

- Selskapet har lyktes med egen biologisk strategi og derav redusert produksjonstiden. Dette har gitt en lavere produksjonskostnad og bedre fiskevelferd. Selskapet er minimalt plaget med lus, skriver Ytterstad.

For inneværende år forventes det også gode resultater, på tross av lavere slaktevolumer og spådommer om økte produksjonskostnader.

- Styret ser positivt på utviklingen av lakseprisene første halvår. Med det volumet selskapet skal slakte vil dette gi et godt resultat i 2017. Styret venter betydelige kostnadsøkninger i 2017 og årene som komme. Disse skyldes i hovedsak lovpålagte og ikke reversible kostnander fra offentlige etater, konkluderes det.

Det opplyses også at selskapet har ni ansatte, hvorav en er deltidsansatt. Styret er et enmannstyre av Einar Ytterstad.