Aksjonærene i NRS skal motta 0,303933 aksjer i Salmar og 52,84 kroner i kontanter per aksje de eier i NRS. Illustrasjonsfoto: Salmar

NRS og Salmar fusjonerer

NRS gjennomfører oppkjøpet av Salmonor fra NTS og fusjonerer med oppdrettsgiganten Salmar.

Publisert Sist oppdatert

Det melder selskapene i en børsmelding mandag.

Vibecke Bondø, styreleder i NTS sier at en fusjon mellom SalMar og NRS er en svært god industriell løsning. Sammenslåingen mener hun gir en slagkraftig enhet.

- SalMar har sterk historikk på drift, lønnsomhet og lokal utvikling, og aksjonærene i NTS vil derfor gjennom SalMar ha et enda større potensial for videre positiv verdiutvikling enn gjennom NRS alene. Verdien av aksjene som NTS vil eie i SalMar etter den foreslåtte fusjonen vil sammen med kontantvederlaget også ha en høyere verdi enn verdien av NRS som det er. Den foreslåtte fusjonen vil også redusere perioden med usikkerhet for de ansatte i Salmonor og NRS når det gjelder veien videre etter gjennomføringen av SalMar’s bud på NTS, sier hun.

Gjennomføres tredje kvartal

Salmar-styreleder Leif Inge Nordhammer sier i børsmeldingen at de nå slår sammen sterke lag som utgjør den beste havbrukskompetansen i Norge.

- Fusjonen muliggjør også at vi får tatt ut synergier bedre og raskere enn ved gjennomføringen av SalMars frivillige tilbud om erverv av samtlige aksjer i NTS, sier han.

- Med forbehold om at fusjonen godkjennes av de respektive generalforsamlingene, forventes det at fusjonen gjennomføres i løpet av 3. kvartal 2022, heter det i meldingen.

Se hele børsmeldingen her.