Tidligere styreleder i SalMar Atle Eide, her under NASF konferansen, blir ny styreleder i Olaisen Blue.

Atle Eide blir ny styreleder i Olaisen Blue

Olaisen Blue har kunngjort utnevnelsen av Atle Eide som ny styreleder.

Publisert Sist oppdatert

- Eide har lang erfaring både fra aktive eierfond og oppdrettsnæringen- og har hatt forskjellige ledende roller i tiår. Han vil være en verdifull ressurs for selskapet når det fortsetter ekspandere og vokse, skriver selskapet i en pressemelding.

I tillegg til Eides utnevnelse har Olaisen Blue fått tre nye medlemmer til styret: Thomas Bakke, daglig leder og grunnlegger av Seafood People en konsulent og rekrutteringsselskap innen sjømatsektoren. Majoritetseierne i Nova Sea Maria Olaisen og Aino Olaisen. Aino er styreleder i Nova Sea AS og Maria er styremedlem. Aino er også co-styreleder i The Global Salmon Initiative (GSI). Maria jobber som aktiv investor.

- Det blir veldig spennende sammen med styret og teamet i selskapet å være med å utvikle Olaisen Blue videre, for å ta en posisjon som en ledende tidlig fase investor, inn mot den blå økonomien, sier Atle Eide, som nå overtar som styreleder i selskapet.

- Det arbeidet som er gjort de først to årene etter Olaisen Blue ble etablert, er imponerende og konseptet hvor selskaper i en tidlig fase kan jobbe inn mot nettverket omkring Olaisen Blue, på Lovund, i Nord Norge og globalt, er unikt og verdiskapende, understreker Eide.

Olaisen Blue har de siste to årene jobbet seg opp som en tidligfaseinvestor for havbruksselskap med nye bærekraftige løsninger. De har et accelerator program så vel som å arrangere eventer som Lovund days.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått Atle Eide som vår nye styreleder, og vi ønsker også våre nye styremedlemmer velkommen, sier Siw Moxness styremedlem og daglig leder i Vigner Olaisen.

- Deres samlede ekspertise vil hjelpe oss å fortsette å investere i bærekraftige og innovative teknologier som vil forme havbrukets fremtid, avslutter Olaisen.