Tidligere fiskeriminister Per Sandberg (FrP) holdt i dag pressekonferanse der han gikk kraftig ut mot måten media har omtalt kjæresten hans på. Foto: Kyst.no.

Sandberg holdt ikke igjen under pressetreff

FrP-politiker Per Sandberg holdt i dag en pressekonferanse der han kom med krass kritikk mot pressen. Han holdt som ventet ikke igjen på kruttet og uttalte at norsk presse nærmest har henrettet hans kjæreste.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Per Sandberg, tidligere fiskeriminister og nestleder i FrP takket i går for seg etter flere ukers storm etter Sandbergs Iran-reise med sin iransk-fødte kjæreste.

Årsaken til mediestormen rundt Fiskeriministerens tur var at mobiltelefon hans skal ifølge flere eksperter med all sannsynlighet være hacket etter at han tok med jobbtelefonen på feriereisen til Iran i juli. Samtidig som han ikke meldte fra om privatturen til Statsministerens kontor på forhånd.  Det har også stormet rundt Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes, som det har blitt spekulert i fra media sin side om hun kan ha hatt noe bånd til regimet i Iran.

Tirsdag, dagen etter han gav seg som statsråd, holdt han sammen med kjæresten en pressekonferanse under et partilederforspill på Arendalsuken, der han som forventet ikke holdt igjen på kruttet.

- Nærmest henrettet denne kvinnen

Pressekonferansen skulle opprinnelig starte klokken 15 tirsdag, men ble senere utsatt og fant sted klokken 21 tirsdag kveld, etter mye forvirring der hverken presse eller noen andre visste når og hvor pressekonferansen ville foregå.

Årsaken til pressetreffet var at de to ville svare på spørsmål og fortelle mer om årsakene til at Sandberg trakk seg.

- Jeg har vært gjennom disse stormene før, jeg. Men den fordømmelsen som har skjedd overfor Bahareh, en kvinne som har én ambisjon her i livet og det er handel og kulturutveksling mellom Norge og Iran. Alle dere journalister har forsøkt å knytte denne kvinnen opp mot iransk regime og iransk etterretning. Dette er tøys, dere i norsk presse har nærmest henrettet denne kvinnen, dette oppgjøret skal vi komme tilbake til. Nå skal vi sammen med noen advokater som ikke har norsk statsborgerskap se gjennom alt som er skrevet, freste Sandberg.

Dritt og lort

FrP-politikeren varslet også at det vil komme søksmål etter alle oppslagene og uttalelsene som har vært om han og Letnes etter den mye omtalte Iran-turen deres.

- Vi skal gå gjennom hvert eneste presseoppslag. Det som har blitt skrevet hører ikke hjemme i dette landet. Jeg har aldri i min villeste fantasi trodd at dette som har blitt skrevet fantes i det norske folk og journalister, uttalte han. 

Direkte løgner om paret sa han de ser om dem selv overalt i pressens oppslag. 

Han påpekte at pressen har brukt hemmelige kilder og avhoppere, og det mener Sandberg er dritt og lort. 

- Ikke ubetydelige advokater skal se på hva som har blitt lekket og sagt i media. Vi skal legge frem all informasjon i en knakende god bok, sa Sandberg, som samtidig påpekte at han skal tilbake til Iran om få måneder. 

 Han påpekte også avslutningsvis at det å være fiskeriminister har vært en fantastisk jobb, og mente det er trist og vemodig å slutte.

- Jeg er rimelig sikker på at Per Sandberg ikke vil forsvinne, sa han avslutningsvis.

Mandag ettermiddag ble Harald Tom Nesvik presentert som ny fiskeriminister, og tok da over rollen til Sandberg i Nærings- og fiskeridepartementet. 

Les også disse sakene: