Illustrasjonsfoto: TESS.

TESS kjøper Pro Industri AS

TESS kjøper opp den fjerde i rekken av tidligere frittstående Tools-forhandler på under ett år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torsdag 28. juni signerte TESS avtalen om oppkjøpet av Pro Industri AS på Orkanger. Oppkjøpet føyer seg inn i rekken av tidligere frittstående Tools-forhandlere som TESS har kjøpt opp, skriver selskapene i en pressemelding.

Pro Industri AS er en leverandør til industri- og håndverksbedrifter med nedslagsfelt primært i Orkanger, Trondheim, Hitra og omegn.

Jevn vekst i 33 år

Bedriften ble etablert i 1985, da under navnet Pro Industri Trondheim.

1. januar 2000 flyttet bedriften til Orkanger og skiftet navn til Pro Industri AS. Dag Rune Løkstad, Thor Ola Svinsås og Per Åge Hansen forutså behovet for en maskinforretning i området, og opererte som industrilager uten butikk de første tre årene. Med jevn vekst utvidet de arbeidsstokken og startet butikk i sitt fjerde år i Orkanger.

I 2004 så Pro Industri AS fordelene med å ha tilhørighet i en større kjede. Valget falt på Tools, med ambisjon om å bli totalleverandør innen vedlikehold, reparasjon og drift.

Fra Tools til TESS

Ved utgangen av 2017 ble alle frittstående Tools forhandlere oppsagt, da kjeden ønsket å rendyrke sine egne butikker. Etter 14 år som medlem av Tools-kjeden måtte Pro Industri AS se seg om etter en ny samarbeidspartner for fremtiden.

– TESS var et naturlig valg for oss, ettersom de leverer de samme produktene og tjenestene som vi har fokusert på i alle år, forteller Per Åge Hansen ved Pro Industri AS.

– Samtidig lover vi raskere leveranser og bedre oppbakking. TESS har et stort støtteapparat og engroslager i Norge, sier regionleder Øyvind Brox.

Pro Industri AS har i dag 10 ansatte og omsatte for 40,3 millioner kroner i 2017, i følge pressemeldingen.