Pure Salmon har til hensikt å bygge et RAS-anlegg på 250 millioner dollar i Lesotho's Butha-Buthe Highland-region. Foto: Pure Salmon.
Pure Salmon har til hensikt å bygge et RAS-anlegg på 250 millioner dollar i Lesotho's Butha-Buthe Highland-region. Foto: Pure Salmon.

Pure Salmon bygger landbasert anlegg i Sør-Afrika

Pure Salmon har kunngjort at de skal bygge et svært RAS-anlegg i Sør-Afrika.

Publisert

Plassert i Butha-Buthe Highland-regionen, vil anlegget som vil koste 250 millioner dollar bli utviklet i samarbeid med Lesotho National Development Corporation (LNDC), og forventes å ha årlige inntekter som står for 8 % av landets BNP.

I en pressemelding sa Stephane Farouze, styremedlem i Pure Salmon:

- Ikke bare er Lesotho et av de mest dramatisk vakre stedene i verden, høylandet er også en kilde til noen av de reneste naturreservatene i verden. Dette supplerer direkte Pure Salmon sin ambisjon om å levere bærekraftig atlantisk laks, fri for mikroplast, antibiotika, plantevernmidler og andre forurensninger.

Kunngjøringen følger selskapets ambisiøse lanseringer med et fullt operativt anlegg i Polen, eid av Pure Salmons teknologipartner, AquaMaof, og prosjekter underveis eller planlagt i Japan, Kina, Bahrain, USA og Europa. Pure Salmon har som mål å produsere 260.000 tonn laks per år globalt.

Les hele saken her på Kyst.no sin søsternettside Fishfarmingexpert.