CEO i Selstad, Hans Petter Selstad, sier 2022 var et krevende år for selskapet.

- Grunnrenteskatt bremser helt klart investeringene

Selstad økte omsetningen i 2022, men merker effekten av grunnrenteskatten og økte kostnader.

Publisert Sist oppdatert

Selstad er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til havbaserte næringer og konsernets norske virksomhet (Selstad AS) omsatte i 2022 for ca 625 millioner kroner. Dette er en økning på drøyt 50 millioner kroner fra året før. Resultatet til leverandøren med hovedkontor i Måløy endte på drøyt 13 millioner kroner. Det er lavere enn i 2021 da man bokførte et resultat før skatt på drøyt 33 millioner kroner. 

- 2022 var et krevende år med økte kostnader på råvarer, logistikk og energi. Dette, kombinert med hard konkurranse i markedet, resulterte i reduserte marginer for oss i fjor, sier CEO i Selstad, Hans Petter Selstad. 

- Resultatet er også påvirket av at vi også i 2022 har økt kapasiteten vår gjennom større investeringer i utstyr og personell, legger han til. 

Investeringer bremset av grunnrente

Selstad-konsernet samlet registrerte også omsetningsvekst i fjor med samlede driftsinntekter på 1,03 milliarder kroner. Konsernet inkluderer blant annet Isfell og W&J Knox, som tilbyr nye produkter og tjenester til både fiskeri- og havbruksnæringen i henholdsvis Island og Skottland. 

I Norge har Selstad 9 avdelinger langs norskekysten fra Hardanger i sør til Tromsø i nord. Ved utgangen av inneværende år vil man være oppe i et tosifret antall når selskapets femte servicestasjon for den norske havbruksnæringen åpner i Sørreisa i Troms. Dette skjer samtidig med at det investeres i kapasitetsutvidelse ved konsernets eksisterende servicestasjoner i Norge, Skottland og Island. 

- For inneværende år ser vi fortsatt økt aktivitet til tross for at vi opererer i et krevende marked. Grunnrenteskatten bremser helt klart investeringene i oppdrettsnæringen. Vi gleder oss til å kunne åpne en ny servicestasjon i Troms og vil fortsette å investere i vår kapasitet, avslutter Hans-Petter Selstad.