Linda Litlekalsøy Aase tar over etter Gustav Witzøe. Foto: Privat.
Linda Litlekalsøy Aase tar over etter Gustav Witzøe. Foto: Privat.

Hun blir ny konsernsjef i Salmar

Styret i SalMar har ansatt Linda Litlekalsøy Aase som ny konsernsjef i selskapet, og hun overtar dermed etter Gustav Witzøe.

Publisert

Witzøe har ifølge en børsmelding fra selskapet sagt seg villig til å bli innstilt til styret i selskapet. Linda L. Aase tiltrer stillingen senest 1. juni 2022.

Den nye konsernsjefen kommer fra stillingen som konserndirektør og ansvarlig forforretningsområdet electrification, maintenance and modifications i Aker Solutions. Hun begynte i Aker Solutions i 2014 hvor hun har hatt ulike lederstillinger, og før det i Rolls-Royce Marine.

Lang erfaring

Linda Litlekalsøy Aase har over 20 års erfaring fra industri, en Master of Science-grad i materialteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), og hun har studert økonomi og ledelse ved Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har vært styremedlem i SalMar ASA siden juni 2020.

Witzøe har ifølge en børsmelding fra selskapet sagt seg villig til å bli innstilt til styret i Salmar. Foto: Salmar
Witzøe har ifølge en børsmelding fra selskapet sagt seg villig til å bli innstilt til styret i Salmar. Foto: Salmar

- Jeg er ydmyk og har enorm respekt for den fantastiske jobben Gustav Witzøe og hans 1 800 dyktige medarbeidere gjør, og gleder meg til å lede SalMar-laget videre, sier Linda L. Aase.

Styreleder Leif Inge Nordhammer i SalMar fremhever den nye konsernsjefens erfaring fra andre industrier enn oppdrett som særskilt relevant.

- SalMar har utviklet en sterk operasjonell organisasjon med fokus på biologi og kostnadseffektivitet igjennom hele verdikjeden, og dette har vi tenkt å utvikle videre med Linda ved roret. Linda sin erfaring fra andre industrier vil også være svært relevant for den videre utviklingen i SalMar

- Jeg vil også på vegne av alle oss i SalMar, takke Gustav for hans enorme, enestående, og utrettelige innsats for SalMar gjennom 31 år. Uten Gustav sin omfattende kunnskap og innovasjonskraft, ville ikke SalMar ha vært det selskapet det er i dag. SalMar kommer fortsatt til å bruke av Gustav sin erfaring og kompetanse, og han vil bl.a. aktivt bidra rundt NTS-prosessen, sier Leif Inge Nordhammer.

 - Jeg er svært stolt over det SalMar har blitt. Vi er et enestående lag av dyktige medarbeidere i alle deler av selskapet. Vi har viktige samarbeidspartnere blant eierne, i det private næringslivet, i akademia og blant myndighetene som deler våre ambisjoner for norsk oppdrettsnæring. Jeg gleder meg med tanken på alt vi fortsatt skal skape og at Linda har påtatt seg oppgaven som lagkaptein, sier Gustav Witzøe.