SinkabergHansen skal ta inn mange sommervikarer i år slik som i fjor, også ved matfisklokalitetene skal ferievikarer inn. Her ser man et motiv fra Kråkøya i Vikna knipset nå i vinter. Foto: SinkabergHansen.

SinkabergHansen har fått rekordmange søknader

Oppdrettselskapet har mottatt hele 305 søknader fra ungdommer som ønsker å ha sommerjobb hos dem. Ambisjonen til selskapet er å gi flest mulig en smakebit på arbeidslivet. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

SinkabergHansen driver med lakseproduksjon på lokaliteter i Ytre Namdalen og på Sør-Helgeland med fiskeslakteri, og har 16 matfiskkonsesjoner. Oppdrettsselskapet har rundt 220 ansatte, og selskapet rekruterer stadig flere ungdommer og lærlinger.

SinkabergHansen tar virkelig ungdom på alvor, og har til enhver tid som mål å ha 10 lærlinger i bedriften, samt mange sommervikarer. I fjor sommer hadde bedriften over 100 ungdommer inne til sommerjobb.

Skal finne de rette

Søknader om sommerjobb i SinkabergHansen har i vår strømmet inn, og personalsjef Frode Lauritzen (til høyre) har nå sammen med blant andre daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg en samling på over 300 kandidater de skal velge mellom. Foto: SinkabergHansen.

Personalsjef Frode Lauritzen sier til Kyst.no at de er helt overveldet over antall søknader på sommerjobb som har tikket inn i år, og påpeker at de fremover vil jobbe på spreng for å finne de rette kandidatene. 

- Det har kommet inn rekordmange søkere og hele 305 søknader har tikket inn før fristen gikk ut i forrige uke. Overvekten er ungdom fra nærkommunene Bindal, Nærøy og Vikna. Men også eldre studenter.

- De fleste ferievikarene skal jobbe ved fabrikken, men de skal også ut på merdkanten og ved andre stillinger i bedriften, forteller han.

Mengden jenter og gutter som har søkt, forteller han er ganske jevnt i år. 

Årsaken til at bedriften velger å ansatte såpass mange er fordi de ønsker å tilby ungdommene arbeidserfaring tidlig i sine karrierer, samt et springbrett videre. 

-  Å ha over hundre ungdommer ansatt skaper blant annet gode ambassadører for havbruksnæringen, og vi har troen på at ungdommene skal få denne sjansen hos oss. Vi vil være en seriøs og positiv arbeidsaktør som tar ungdommene på alvor og viser de en smak på arbeidslivet og havbruksnæringen. Dette har vi iallefall fått gode tilbakemeldinger på at vi har klart tidligere, sier han opprømt. 

Les også: - Vi vil fortsette å være et aktivt og innovativt selskap

SinkabergHansen AS:

  • Er et oppdrettsselskap lokalisert i Ytre Namdal, Bindal, Brønnøy og Herøy med hovedkontor og produksjonsanlegg på Marøya i Nærøy kommune.
  • Sinkaberg Fiskeoppdrett fusjonerte med Bindalssmolt og familien Berg-Hansen i 1997. 
  • Nå teller konsernet SinkabergHansen i dag vel 230 ansatte i Nord-Trøndelag og Nordland.

Vil gi flest mulig en smakebit

I fjor sommer var det totalt 115 ungdommer som var innom de ulike avdelingene i SinkabergHansen, men personalsjefen påpeker at det i år blir kanskje rundt 110 stykk de tar inn. 

Lauritzen sier selskapet til enhver tid har som mål om å ha mye ungdom ansatt som både lærlinger og sommervikarer. SinkabergHansen har derfor et tett og godt samarbeid med OFNT (Opplæringskontoret for fiskerifag i Nord-Trøndelag). Les mer om dette her. 

- Vi blåser opp antallet jobber vi lyser ut for å gi flest mulig en smakebit på arbeidslivet og havbruksnæringen.

Personalsjefen sier det kan være litt vanskelig å velge ut hvem som skal få jobben, ettersom ungdommene har lite arbeidserfaring fra før.

- Vi har jo mange avdelinger vi skal fylle, blant annet fabrikken, settefiskanlegg, kantine, yekniske oppgaver, vaktmestertjenester, båttransport/servicebåt og ikke minst arbeid ute på merdkanten. De som har jobbet på sjøanleggene for selskapet før stiller selvsagt sterkt til sommerjobb året etter også, ettersom matfiskerfaring er viktig og er mer krevende enn noen av de andre jobbene. 

Denne sommerjobben mener han er en gyllen mulighet for ungdommen å vise seg frem og kan føre til fast jobb hos dem senere. 

Lauritzen påpeker at noen av de yngste søkerne får jobb hos dem i noen uker, mens de litt eldre får tilbud om sommerjobb hele sommeren. 

- Vi øker jo arbeidmengden etterhvert etter alder, og det gjør at antallet vi har inne om sommeren blir høyt, forteller han. 

Planen er at alle søkerne skal få svar før påske.

Les også disse sakene om selskapet: