Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen har bedt om å få trekke seg. Foto: Harrieth Lundberg

Sivertsen går av som fiskeriminister

Geir-Inge Sivertsen (H) opplyser at saken har blitt en belastning for regjeringen og Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier Geir-Inge Sivertsen i en pressemelding sendt ut fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Statsminister Erna Solberg opplyste på en pressekonferanse kl 18 i dag at hun aksepterer at Sivertsen trekker seg, og sier videre at han blir sittende til neste statsråd.

- Jeg har godtatt dette. Jeg har også forståelse for at han gjør dette, dette har blitt en veldig vanskelig situasjon for ham. Samtidig synes jeg dette er trist, sier Solberg.

Hun understreket at hun er sikker på at Sivertsen ville gjort en god jobb videre som fiskeriminister.

Sivertsen sier at sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben han ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring.

- Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier Sivertsen.

- Tar all tid og oppmerksomhet

Sivertsen opplyser at han har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn.

- Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til Senja kommune. Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, sier Geir-Inge Sivertsen.

Sivertsen mener fiskeri- og sjømatnæringene har en fantastisk fremtid i Norge.

- Det er offensive, utadvendte næringer som har et stort potensial for å skape verdier og arbeidsplasser langs kysten i Norge. Næringene kommer til å bli avgjørende for at folk kan bo langs store deler av kysten vår. Jeg har hatt ambisjon om, og gledet meg til, å samarbeide med næringen for å legge til rette for en sterk og bærekraftig vekst i årene fremover. Nå blir det andre som skal ta stafettpinnen videre, forteller han.

Geir-Inge Sivertsen har jobbet 39 dager som fiskeri- og sjømatminister, og er dermed en av de som har sittet kortest som statsråd i nyere tid.