Kine Mari Karlsen (47) blir ny regionsjef for havbruk nord. Foto: Sjømat Norge

Hun er ny regionsjef i Sjømat Norge

Kine Mari Karlsen (47) blir ny regionsjef for havbruk nord.

Publisert Sist oppdatert

Jon Arne Grøttum, direktør for havbruk i Sjømat Norge sier de er utrolig glade for at Kine takket ja.

- Hun er en sterk faglig ressurs som vil være viktig i arbeidet med å legge til rette for rammebetingelsen for nord-norsk havbruk, og da spesielt med å finne gode løsninger som kan sikre areal til matproduksjon, sier han. 

Karlsen vil erstatte nåværende regionsjef Marit Bærøe, som vil jobbe faglig nasjonalt i Sjømat Norges havbruksavdeling. Hun har solid kunnskap om havbruk- og fiskerinæringen, som hun har fått gjennom arbeid som revisor, forsker, produksjonsarbeider, røkter og logistikkansvarlig på fiskefôrfabrikk, i tillegg til fiskerikandidat- og doktorgradstudiet.

Fra før av har Karlsen doktorgrad i sporbarhet av sjømat fra Norges fiskerihøgskole. Hun vil begynne 1. juni når hennes etterutdanning ved Universitet i Tromsø er fullført.

- Jeg har et brennende engasjement for sjømatnæringen. Erfaring fra næringen fikk jeg tidlig, siden jeg er oppvokst i en fiskerfamilie. Min lidenskap for kunnskap førte meg etter hvert inn i forskningsverden. I 15 år jobbet jeg som forsker ved Nofima med ulike prosjekter innen rammebetingelser i havbruk, sameksistens og sporbarhet. Dette er kunnskap jeg håper at jeg kan bygge videre på i jobben som regionsjef. Jeg syns at Sjømat Norge er en spennende organisasjon og jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen, sier Kine Mari Karlsen, påtroppende regionsjef i Sjømat Norge

Hun vil ha kontorsted i Tromsø.

- Med sin tilknytning til fiskeri, så håper vi at hennes bakgrunn også kan bidra til en god dialog og prosesser opp mot fiskerinæringen. Fiskerinæringen er spesielt viktig i nord, og Sjømat Norge ønsker et godt samarbeid på tvers av ulike interesser i sjømatnæringen. Hennes gode kvalifikasjoner vil gjøre henne til en positiv ressurs for Sjømat Norge, sier Grøttum.