Fiskeriminister Sandberg og Stjernekokk Diego Rossi promoterer norsk sjømat på Carrefour Gourmet i Milano. Foto: Trym Eidem Gundersen/Norges Sjømatråd.

Duket for norsk sjømat i Milano

Det årlige sjømatseminaret som går av stabelen i Milano i dag, melder om rekordstor påmelding. Norges Sjømatråds fiskeriutsending Trym Eidem Gundersen påpeker at fiskeriminister Per Sandbergs tilstedeværelse betyr mye. - Vi ser at det har forsterket interessen for seminaret og er et signal om at Italia anses som et viktig marked for norsk sjømat, utdyper Eidem til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjømatseminaret for norsk og italiensk bransje og handel i Milano går av stabelen denne uken, og arrangeres for tredje året på rad. Det er Norges Sjømatråd som arrangerer det hele, i samarbeid med Innovasjon Norge, den norske ambassaden og Milano kommune.

Trym Eidem Gundersen. Foto: LinkedIn

- Hva er status nå like før seminaret smeller i gang?  

- Vi har rekordoppslutning med over 130 påmeldte hvorav 25 norske eksportører.  Det har vært svært hektisk for å få alt på plass, men nå ser det bra ut, opplyser Trym Eidem Gundersen, fiskeriutsending i Italia til kyst.no.

Eidem er den nye fiskeriutsendingen til Norges Sjømatråd, og har hatt en hektisk periode i den nye jobben. Hans første tid som sjømatutsending har vært preget av en innkjøringsperiode, der han har blitt bedre kjent med marked, samarbeidspartnere og industrien i Italia.

Gundersen har bred erfaring fra ulike virksomheter, ikke minst fra sjømatnæringen, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Salmon Brands AS (Salma laks), en stilling han har hatt siden 2009. Gundersen har ellers jobbet som salgssjef Europa for TINE, seniorrådgiver i AC Nielsen, i tillegg har han erfaring fra Norges Eksportråd i Italia, samt en italiensk merkevarebedrift.

Hektisk periode

Han beskriver sine første 50 dager i jobben som ekstremt hektiske, og sier at denne uken blir også hektisk, der han skal samle Sjømatrådets norske aktører og eksportører til  Sjømatseminar i Milano.

Fiskeriminister Sandberg og Stjernekokk Diego Rossi promoterer norsk sjømat på Carrefour Gourmet i Milano. Foto: Trym Eidem Gundersen/Norges Sjømatråd.

- Min rolle de neste dagene blir forhåpentligvis å samle trådene slik at dette blir et vellykket arrangement. På seminaret vil det delta 100-150 italienske og norske aktører innen sjømatnæringen, retail, HoReCa og presse. Vi har et godt og bredt sammensatt program, forklarer han til kyst.no.

Eidem påpeker at hovedfokuset til arrangementet er å ha interessante innlegg som interesserer både næringen i Italia og i Norge, samt at det skal være en møteplass for norske eksportører og italienske partnere.

I tillegg til generelle markedsinformasjon fra den norske sjømatsektoren i Norge og Italia, vil du under seminaret få presentert temaer som bærekraft i lakseoppdrett, nye markedsmuligheter for tørrfisk, detaljhandel for fremtiden og sjømat utsikter fra ledende restaurant-kokker.

Per er på plass

Et av seminaret trekkplaster er fiskeriminister Per Sandberg, som skal være på plass.

- Hva skal du snakke med fiskeriministeren om? 

Fiskeriminister Per Sandberg er opptatt av at Norge skal produsere mer fra havet. Foto: Therese Soltveit.

- Jeg har akkurat gått gjennom programmet og planlagt besøket for øvrig. tillegg til seminaret vil vi i dag ha et lite formiddagsprogram for ministeren i en stor dagligvarebutikk (Carrefour) sammen med den kjente italienske kokken Diego Rossi, kjøkkensjef på Trippa.

- Hva betyr det for dere at fiskerministeren er i Milano? 

- Jeg synes det betyr mye. Vi ser at det har forsterket interessen for seminaret og er et signal om at Italia anses som et viktig marked for norsk sjømat, utdyper Eidem til kyst.no.  

Hovedgrunnen til at seminaret går av stabelen i Milano, forklarer han er grunnet Sjømatrådets kontor i Milano og ikke minst på grunn av at mye av handelen foregår nettopp her.

- Det er enkel flyforbindelse til Norge, noe som gjør at Milano også blir valgt, legger han til.

Nå ser fiskeriutsendingen frem til noen travle, men spennende dager i Milano. Der sjømat står i fokus.