Henrik Rye Jakobsen er ansatt som ny leder for Kunnskapstjenester.

Han er ny i Stim

Henrik Rye Jakobsen blir ny leder for kunnskapstjenester i selskapet fra 1. september.

Publisert Sist oppdatert

STIMs avdeling for kunnskapstjenester har hovedsete i Bergen, avdelingskontorer spredt langs hele kysten og inkluderer rådgivere og fagpersonell innen fiskehelse, miljøundersøkelser samt plan- og arealsaker.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på det som må være en av de mest spennende jobbene i havbruksnæringen. STIM har et unikt kompetansemiljø med stort potensial til å lede an i en positiv utvikling av havbruket som landets viktigste framtidsnæring. Selskapet har et tydelig fokus på tverrfaglighet, kompetanseutvikling og innovasjon, verdier jeg mener er viktige når vi skal løse komplekse utfordringer, sier han.

Rye Jakobsen er utdannet havbruksbiolog med en M.Sc. i akvakultur fra Universitetet i Bergen, og har operativ erfaring blant annet fra Uni Research/Uni Miljø, før han gikk til Fiskeridirektoratet i 2013.

Som seniorrådgiver har han vært med på utformingen av dagens akvakulturregelverk og han har solid kompetanse på de store linjene innen fremtidens regelverk og reguleringer.

- Lederen for STIM Kunnskapstjenester er en nøkkelrolle for oss, og vi har i rekrutteringsprosessen møtt flere svært dyktige kandidater. Henrik skilte seg likevel tydelig ut, og vi er svært tilfredse med å kunne overlate roret til ham, sier CEO Jim-Roger Nordly.