Grunnlegger av Stim, Jim Roger Nordly, mener næringspolitikken må behandle norske og utenlandske eiere likt.

Nordly til VG: –⁠ Vurderer å flytte hjem igjen

I et intervju med VG forklarer Nordly hvorfor han flyttet til Sveits og hva som må til for at han skal flytte tilbake til hjemlandet.

Publisert

I desember flyttet Stim-grunnleggeren, Jim Roger Nordly til Sveits. I et intervju med VG forteller han hva som skal til for å flytte hjem igjen. 

Selskapets bruttoinntekt var på over 150 millioner euro i 2023. I vinter solgte Nordly seg ned til 30 prosent i Stim, etter at Summa Equity kjøpte seg opp til 70 prosent.

Til VG sier Nordly at han har et ønske om å flytte hjem til landet hvor han skapte verdiene sine, men at da må det skje vesentlige endringer.

– Hvis vi får endring som gjør at selskapene mine ikke blir straffet fordi at de har en norsk eier, da vil jeg vurdere å flytte hjem igjen. Det er egentlig så enkelt som at det er det det dreier seg om. Jeg har lyst til å satse videre i Norge, sier Nordly til VG.

– Hva må til?

– 1. Det må en ny næringspolitikk til som klart signaliserer at de vil støtte dem som vil utvikle noe her i landet. 2. De må behandle norske og utenlandske eiere likt. De betaler ikke formuesskatt og mens vi har en utbytteskatt på 38 prosent, så har utlendingene 15 prosent, legger han til.