Gå til innhold
Annonse

AKVA group har kjøpt fortøyningssystemet Alfaring

Illustasjon: AKVA group
Illustasjon: AKVA group

AKVA group har inngått en avtale med Carl Stahl om å kjøpe fortøyningssystemet Alfaring med to tilhørende patenter. Transaksjonen ble gjennomført mandag 20. juli. 

Annonse

Alfaring er et fortøyningssystem som er spesialtilpasset til flytende oppdrettsanlegg. Hovedkomponenten i systemet er en fleksibel koblingsring i polyuretan (med et endeløst ståltau som kjerne) som fungerer som et koblingspunkt for ankerliner og innfestingspunkt for oppdriftsbøye i en rammefortøyning. Systemet har lav vekt, lang levetid og lange inspeksjonsintervaller. 

I tillegg har systemet et design som reduserer faren for rift i not eller fortøyningsline, og systemet tilfredsstiller kravene til NS 9415 som gjelder flytende oppdrettsanlegg.  

- En av de største fordelene med Alfaring som koblingspunkt er at vi unngår flere stålkomponenter. Denne vil ikke bli utsatt for korrosjon på samme måte som et tradisjonelt koblingspunkt, og dette vil gjøre oss bedre i stand til å levere til markedene som i større og større grad etterspør stålfrie løsninger, sier produktleder fortøyning Roar Østebøvik.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse