Vaksineproduskjon hos Benchmark Holdings. Foto: Benchmark

Benchmark med ny vaksinefabrikk og produksjon av antigen for fisk

Benchmark annonserer at de i slutten av september startet produksjonen av et kommersielt antigen for bruk i fiskevaksine, ved deres nybygde produksjonsanlegg i Braintree, Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggingen av det nye vaksineanlegget, har innebært en investering på nær 17 millioner britiske pund.

Ifølge en pressemelding fra Benchmark Holdings vil antigenet, som de startet produskjonen av i slutten av forrige måned, bli brukt i en rekke nye akvakulturvaksiner fra konsernet.

- Nå pågår det et arbeid med endelige valideringen av anlegget, for å sikre at standardene samsvarer med EUs produksjonpraksis (GMP). Når anlegget er godkjent, vil det øke vaksinekapasiteten, og gi selskapet mulighet til å øke både antall og rekkevidde innen vaksineproduksjon.

Anlegget har en størrelse på 2500 kvadratmeter, og skal ifølge selskapet være et av de mest kapable EU-GMP-antigen-produksjonsanleggene i Europa.

Malcom Pye, som er administrerende direktør i Benchmark, uttrykker i en pressemelding at ferdigstillingen av fabrikken, og mulighetene dette gir, er en viktig milepæl for selskapet.

- Det nye anlegget legger grunnlaget for storskala antigenproduksjon og testing av nye produkter, sier han i meldingen.

Rachel Aninakwah som er kommunikasjonssjef i Benchmark fortalte til fishfarmingexpert at det var for tidlig å si hvilke vaksiner som ville bli produsert med antigenet. Så langt har Benchmark bare produsert én fiskevaksine, brukt til å bekjempe Nodavirus hos havabbor.

Aninakwah legger til at blant Benchmarks produkter, finnes det en rekke nye akvakulturprodukter for laksefisk, tilapia, reker og havabbor.

- Med hensyn til våre nåværende produkter for laks har vi flere; inkludert produksjon av rognkjeks, medisiner, kliniske og diagnostiske tjenester og produksjon av lakseprodukter. Disse produseres imidlertid ikke på Braintree-fasiliteten, kommenterer hun.

  • Antigen er et stoff eller molekyl som har evne til å stimulere og aktivere immunsystemet. Resultatet kan være produksjon særlig av antistoffer som reagerer med antigenet.

Se film fra det nye anlegget under:

https://vimeo.com/194537754