Gå til innhold
Annonse
Fish Vet Group sitt histopatologiteam. Fra venstre: Marta Alarcon, Liv Østevik, Kai-Inge Lie, Hege Hellberg og Marianne Kraugerud  Foto: FishVet Group
Fish Vet Group sitt histopatologiteam. Fra venstre: Marta Alarcon, Liv Østevik, Kai-Inge Lie, Hege Hellberg og Marianne Kraugerud Foto: FishVet Group

Fish Vet Group bygger ut sin  histopatologitjeneste og forklarer grepet med en økende etterspørsel.

Annonse

Fish Vet Group/Benchmark Norway AS forteller i en pressemelding at de skal ansette to nye histopatologer.

Økende etterspørsel

Selskapet har allerede en gruppe av histopatologer med 5 veterinærpatologer i Norge og 18 veterinærpatologer globalt. Histopatologiteamet jobber digitalt, noe som gjør det enkelt å diskutere saker med kolleger både lokalt og på tvers av landegrenser.

Teamet består av patologer med lang erfaring, ekspertise og doktorgrader på blant annet pankreassykdom (PD), gjellesykdom, rensefisk og tarmpatologi, samt tre europeiske spesialister i veterinærpatologi som har bestått den prestisjefylte eksamen for European College of Veterinary Pathologists (ECVP).

- Vi i Fish Vet Group opplever at det har blitt en økende etterspørsel etter histopatologi i næringen siden vi startet opp som første private aktør i 2014, skriver de.

Tettere samarbeid

Selskapet legger til at de tror kundene ser verdien i histopatologi som et diagnostikkverktøy da det gir mye informasjon som ikke PCR gir.

Mens PCR kun i følge selskapet kan påvise forekomsten av et agens, kan histopatologi ofte påvise sykdomsforandringer og gi en vurdering av graden av vevsskade og dens varighet. De legger til at histopatologi er også eneste metode for å påvise ikke-infeksiøse sykdommer.

- Kundene våre er også opptatt av å kunne sende alle typer prøver inkludert PCR, histologi, bakteriologi og klinisk kjemi for analyse ved samme laboratorium. Histopatologiprøvene blir prosessert ved Fish Vet Group sitt in-house laboratorium ved Skøyen i Oslo.

De forteller videre at fordelen med å ha laboratoriet i hus er et tettere samarbeid mellom patologer og histoteknikere og mulighet for å utføre spesialiserte farginger, som imunhistokjemi, forteller de videre.

Vil videreutvikle tjenester

De legger til at selskapets histoteknikerteam produserer vevssnitt av høy kvalitet, noe som er nødvendig for sikker sykdomsdiagnostikk. 

- Selskapet jobber med å videreutvikle den digitale patologiplattformen for å kunne tilby en ennå bedre tjeneste i fremtiden, forteller de avsluttningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse