Cermaq sier opp 259 ansatte i Chile. Illustrasjonsbilde fra et Cermaq-anlegg i Chile.

Cermaq: Høy bruk av antibiotika i Chile

- Bruken av antibiotika er lav i Norge, men bekymringsfull høy i Chile på grunn av SRS. Også i Canada har behandling økt. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sykdommen som er et problem innen lakseproduksjon i Stillehavet, gjør at Cermaq ifølge pressemeldingen er sterkt engasjert i å finne midler til å bekjempe SRS, sykdommen som forårsaker den høye bruken av antibiotika i Chile.

  • Les hele pressemeldingen her

- Gjennom Cermaqs egen forskning har vi identifisert felt-isolater som blir brukt for å utvikle en ny vaksine. Vi jobber også med å kartlegge reservoarer, overlevelse av bakterier i sjøvann, screene stamfisk, vi tester flere vaksinasjonsstrategier samt en QTL for SRS, skriver de.

- Vi kjører for øyeblikket en test med den nye levendevaksinen til Pharmaq, og vil starte et forsøk på FoU-senteret i Colaco, for å teste den nye skreddersydde vaksinen.

De skrive videre de også også i Pincoy-prosjektet, et bransjeinitiativ på hvordan man ved å dele beste praksis kan redusere risikoen for SRS-utbrudd i alle ledd av produksjonen.