Gå til innhold
Annonse
F. v.: Arne Berge, leder for produktutvikling og marked, Tor Magne Madsen, nyansatt prosjekt- og salgssjef og Tor Hellestøl, daglig leder. Foto: Fishglobe AS.
F. v.: Arne Berge, leder for produktutvikling og marked, Tor Magne Madsen, nyansatt prosjekt- og salgssjef og Tor Hellestøl, daglig leder. Foto: Fishglobe AS.

Fishglobe AS har nylig fått gode nyheter fra Fiskeridirektoratet. Nå styrker de selskapet ytterlige og satser på smolt. 

Annonse

Erfaringene fra første globe som nå er i drift er gode ifølge selskapet, og på fredag fikk Fishglobe AS en gladmeldingen fra Fiskeridirektoratet om tildeling av to utviklingstillatelser.

-  Vi er meget fornøyd med tildelingen av utviklingstillatelsene og ser fram til å starte arbeidet med å realisere vår første fullskala matfiskglobe med et fiskevolum på 30 000 kubikkmeter. Planen er å være ferdig med utviklingsarbeidet og prosjekteringen slik at byggingen av selve globen kan starte tidlig i 2021, sier daglig leder Tor Hellestøl i en pressemelding. 

Perfekt timing

For å ta satsingen videre styrker selskapet nå organisasjonen. Tor Magne Madsen er på plass som ny prosjekt- og salgssjef. Han kommer fra direktør-jobb i oljebransjen.

- Perfekt timing, sier Madsen som begynte i jobben rett over nyttår.

-  Vi er svært glade for at Tor Magne takket ja til å være med å videreutvikle Fishglobe til en ledende leverandør av bærekraftige løsninger for matproduksjon i havet, sier daglig leder Tor Hellestøl.

Stor satsing

Nå melder selskapet at de skal bygge enda større glober.

- Den som nå er satt i drift er på 3 500 kubikkmeter og er verdens største konstruksjon i polyetylen. Denne globen kan inneholde 250 tonn med fisk eller 250 til 300 tusen postsmolt. Men nå skal det altså bygges anlegg som er mange ganger så stort, skriver de.

Postsmoltoppdrett i flytende tanker i sjø er nok kommet for å bli, og selskapet tror at det er etterspørsel etter enda større enheter enn den de nå har i drift. Selskapet er også i startfasen på bygging av en ny postsmoltglobe som forhåpentligvis er klar for innsett av smolt til høsten.

- Fishglobe har utviklet en bærekraftig, unik og patentert teknologi som setter en helt ny standard for lukket oppdrett i sjø. Globene er en flytende, lukket og helt autonom globe med integrert fôrflåte – det betyr at alt teknisk utstyr som trengs for å drive globen er installert i tekniske rom i toppen av globen, sier gründer Arne Berge.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse