En av leppefiskene som skal i merdene for å spise lus. Illustrasjonsfoto: Therese Soltveit.

Fisket etter leppefisk midlertidig stanset - fangsttallet har nådd 2016-nivå

Fiskeridirektoratet meldte tirsdag om midlertidig stopp i fisket etter leppefisk. Nå forteller de at fisket er stoppet da fangsttallet har gått over 22 millioner fisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskeridirektoratet meldte fisket etter leppefisk midlertidig stanses med virkning fra og med 30. september (lørdag) klokken 20.00.

Olav Lekve, kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet, sier til kyst.no at stoppet er vedtatt ettersom fangsttallene for 2017, nå har nådd tilsvarende totalt fangsttall i 2016.

- Den 25 september var registrert antall fisk 22,7 millioner, like mye som i fjor, sier han. 

Lekve forklarer videre at det er Havforskningsinstituttet som har rådet at fisketrykket ikke skal overgå fjoråret, og at de derfor så seg nødt til å innføre en midlertidig stans.

Les også:

Siste frist for fangstlevering fjerde oktober

Fisket etter leppefisk stanses 30.september. Foto: Fiskeridirektoratet.

Fiskeridirektoratet skriver at siste frist for levering av fangst er fjerde oktober klokken 20:00.

Den midlertidige leppefiske-stansen er satt til og med 23. oktober klokken 08.00, men om fisket igjen vil starte etter dette er usikkert.

- I utgangspunktet vil vi åpne for fiske av leppefisk igjen etter satt dato, men vi blir nødt til å ta en vurdering når det nærmer seg. 

Direktoratet påpeker at eventuelle henvendelser angående saken må rettes til Anne Marie Abotnes - 468 03 662  eller Terje Halsteinsen - 468 18 565.