Brit Hjeltnes. Arkivfoto.

Flere påvisninger av PD

Ifølge PD-rapporten til Veterinærinstituttet ble det i februar påvist sykdom ved seks lokaliteter, i tillegg til to mistanker. - Man skal være forsiktig med å spå utsiktene fremover så tidlig på året, men jeg forventer lite endringer på landsbasis, forteller fagsjef Brit Hjeltnes fagdirektør for fisk- og skjellhelse ved instituttet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det ble i februar påvist PD på en lokalitet i Hordaland, en i Sogn og Fjordane, en i Møre og Romsdal og tre i Sør-Trøndelag. Det er i tillegg mistanke om PD på to lokaliteter i Sør-Trøndelag. Oppsummert er det så langt påvist/ mistanke om PD ved 20 lokaliteter i 2016.

Veterinærinstituttets oversikt over mistanker og påvisninger av PD per februar. Illustrasjon: Veterinærinstituttet. (Klikk for større bilde)

- Antallet ligger på fjorårsnivå, konstaterer Hjeltnes.

Selv om hun ikke vil si noe om utviklingen fremover, forteller hun at det arbeides med spennende tiltak for bekjempelse av sykdommen.

- Oppdrettere i Rogaland og Sunnhordaland holder på med et samarbeid om felles brakkleggings-regime for å på sikt kunne bedre situasjonen. Slike samarbeid er inngått før, men ikke i en så stor skala som det arbeides nå, sier hun.

Resultater av subtyping av prøver på fire lokaliteter i Sør-Trøndelag og en i Møre og Romsdal, viser ifølge instituttet alle SAV2.