Framtidens fôr diskuteres av studenter og næringsliv på Frøya

I formiddag startet NTNU Brohode Frøya sin årlige Brohodekonferansen. Temaet for årets konferanse er «Framtidens fôr til framtidens havbruk».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NTNU Brohode Frøya har også i år invitert næringsliv, forskere, politikere, studenter, elever og andre med interesse for utvikling av havbruk, melder Hitra-Frøya.

- Sammen skal vi løfte havbruk fra erfaringsbasert til en kunnskapsbasert næring, skriver arrangøren om konferansen, som holdes ved Frøya kultur- og kompetansesenter, skriver avisen. Programmet startet tirsdag med studentekskursjon, bedriftsbesøk og sosialt samvær. Mens det gjennom dagen i dag en rekke faglige foredrag.

I formiddag startet NTNU Brohode Frøya sin årlige Brohodekonferansen. Temaet for årets konferanse er «Framtidens fôr til framtidens havbruk».  Foto: Sett Sjøbein

På programmet utover dagen står blant annet:

  • Yngvar Olsen, NTNU: Fotavtrykk og bruk av marine fôrressurser til fisk - et alternativt bidrag til den evige diskusjonen om bruken av fisk for å produsere fisk
  • Bård Skjelstad, Salmar: Hva tenker oppdretterne med tanke på ressurssituasjonen for laksefôr i 2025? 
  • Olav Vadstein, NTNU: - Nye mikrobielle kilder til fôr
  •  Rolf Erik Olsen, NTNU: - Andre kilder fra landbruk og fiskeri som ingredienser i fiskefôr med riktig fettkvalitet
  • Anne Marie Bakke, NMBU: - Helsemessige konsekvenser som nye fôr-ingredienser kan ha for oppdrettslaks
  • Geir Småvik, Marine Harvest Fish Feed: - Ressurssituasjonen for fiskefôr sett fra et helintegrert selskap
  • Viggo Halseth, Skretting/Nutreco: Ressurssituasjonen for fiskefôr og veien fram - hva er hovedutfodringen for neste tiår?

Dagen avsluttes med paneldiskusjon, idemyldring, speed-dating mellom studenter/næringslivet og deretter festmiddag i kveld.

Sett Sjøbein