Grieg Seafood deler sin oppdrettsdivisjon inn i tre områder: Oppdrett Europa, oppdrett Nord-Amerika, samt at man oppretter en teknologisk avdeling. Illustrasjonsfoto: Grieg Seafood.

Grieg endrer i strukturen - vil fokusere mer på det operasjonelle

Grieg Seafood ønsker å  styrke det operasjonelle fokuset. Derfor gjør de endringer i toppstrukturen på selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- For å underbygge vekststrategien øker selskapet det operasjonelle fokuset og styrker toppledelsen med flere oppdrettsressurser. Det skriver selskapet i en børsmelding mandag.

De skriver videre at frem mot 2025 har Grieg Seafood mål om å slakte 150 000 tonn, oppnå kostnadsledelse i hver region og å gå fra å være en ren leverandør av laks til å bli en innovasjonspartner for utvalgte kunder.

- Gjennomføringskraft og kompetanse er avgjørende for å nå målene, og derfor gjør Grieg Seafood endringer i ledelsesstrukturen, skriver de.

De deler sin oppdrettsdivisjon inn i tre områder:

  • Oppdrett Europa, som dekker regionene Finnmark, Rogaland og Shetland
  • Oppdrett Nord-Amerika, som dekker regionene British Columbia og nylig etablerte Newfoundland
  • En teknologisk avdeling, som dekker satsingsområder som bærekraft, FoU og fiskehelse & velferd
Alexander Knudsen blir ny driftsdirektør (COO) for Oppdrett Europa.

– Vi har satt oss ambisiøse mål for vekst og kostnadsledelse mot 2025, og vil øke satsingene våre på bærekraft i alle regionene. I lys av disse strategiske prioriteringene er det naturlig å styrke toppledelsen med flere operasjonelle ressurser. Med disse endringene er jeg trygg på at vi skal nå målene vi har satt oss og skape verdier for våre lokalsamfunn, kunder, ansatte og aksjonærer. Jeg kan med stolthet si at det var enkelt å finne de riktige ressursene internt. Jeg er imponert over alle talentene og engasjementet for selskapet som jeg ser på alle nivåer i organisasjonen, uttaler konsernsjef Andreas Kvame i børsmeldingen.

Alexander Knudsen blir ny driftsdirektør (COO) for Oppdrett Europa. Knudsen har 24 års erfaring fra lakseoppdrettsnæringen. Han har vært regiondirektør i Grieg Seafood Rogaland AS siden 2008 og har levert sterke operasjonelle og biologiske resultater i mange år.

Roy-Tore Rikardsen blir ny driftsdirektør (COO) for Oppdrett Nord-Amerika. Han har vært regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark AS siden 2014, og har ledet veksten, de biologiske forbedringene og de sterke resultatene i regionen de siste årene. Han har også mer enn 20 års bransjeerfaring fra selskaper som Lerøy, Akva Group og Ewos.

Knut Utheim blir ny direktør for teknologi (CTO). Han har vært driftsdirektør i Grieg Seafood ASA siden 2014, og har ledet veksten fra 65 000 tonn slaktet vekt i 2014 til 100 000 tonn i 2020. Utheim var regiondirektør i Marine Harvest Midt-Norge i 10 år og har arbeidet i havbruksnæringen siden 1990.