Leder av den irske oppdretterforeningen, Richard Flynn døde sist fredag.

Irsk oppdrettsnæring sørger over Flynn

Irsk akvakultur sørger over dødsfallet til en av de mest kunnskapsrike og dedikerte talspersonene for næringen, Richie Flynn. Han døde på sykehus sist fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flynn jobbet i den irske landbuksorganisasjonen (Irish Farmers’ Association – IFA) i 27 år. Han startet i 1991 i kommunikasjonsavdelingen, men gikk over til akvakulturavdelingen i organisasjonen i 1996, hvor han har representert fiskeoppdrettere kysten rundt de siste 22 årene.

Han var og den første presidenten for EUs akvakulturråd (EU Aquaculture Advisory Council), som ble opprettet i 2016.

Flynn har også vært styremedlem i Marine Institute, og han ledet EUs rådgivende komité for akvakultur (EU Advisory Committee on aquaculture) fra 2001 til 2011, og han var president for European Shellfish Federation fra 2012 til 2016.

Jan Feenstra, som jobbet tett med Flynn som styreleder av den irske oppdretterforeingen (as chairman of the Irish Salmon Growers’ Association), sier i en uttalelse at han alltid ville huske ham for sin lojalitet og hans fryktløse arbeid for å promotere oppdrett.

Hans engasjement for næringen var stort

IFAs president, Joe Healy, sier alle er veldig sjokkert over nyheten om Flynns bortgang.

- Richie var en respektert kollega og noen som var helt dedikert til sitt arbeid i IFA, sier Healy.

- Hans engasjement for bønder og oppdrettere igjennom hele sitt yrkesliv var urokkelig. På vegne av alle i IFA, vil jeg kondolere hans familie, spesielt hans kone Trish og deres to barn Liam og Róisín, hans mor Helen og sin søster Sinéad, legger han til.

IFAs nasjonale kontor i “Irish Farm Centre” var i går stengt i forbindelse med Flynns begravelse i St Patrick's Church, Mohill, i Leitrim.