Bakkafrost-anlegg på Færøyene. Foto: Bakkafrost.

Mistanke om ILA-virus hos Bakkafrost igjen

Prøver tatt av det færøyske veterinærtilsynet på Hvannasund Nordur har igjen ført til mistanke om sykdomsfremkallende ILA-virus på lokaliteten. Nå slakter de ut all fisken med mistanke.Lokaliteten har vært under økt overvåking siden juli 2016 da den opprinnelig ble mistenkt for å være smittet med patogene ILA-virus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lokaliteten Hvannasund Nordur har 1,2 millioner fisk med en snittvekt på 2,8 kg. Mistanken om av patogent ILA-virus gjelder to merder, hvorav det ene er det samme som var under mistanke i juli 2016. Dette melder selskapet i en børsmelding.

- Vi er beredt til å iverksette alle nødvendige tiltak og har besluttet å starte umiddelbart vedrørende disse to merdene, skriver selskapet i en kommentar.

Bakkafrost har slaktet ut all fisk i den første merden (ca. 100 000 fisk) og vil også slakte den neste (ca. 90 000 fisk) umiddelbart. Det vil da stå igjen ca 1 million fisk på lokaliteten.

Foreløpige beregninger selskapet har gjort, viser at slaktevolumene for Bakkafrost i 2017 vil bli redusert med 600 tonn sløyd vekt som følge av denne utslaktingen. Foreløpige beregninger viser også at slaktevolumet kan reduseres med ytterligere 2 400 tonn om resten av lokaliteten også må slaktes ut prematurt.

Hvannasund Nordur vil fremdeles fortsette å stå under økt overvåking, og selskapet sier de vil komme med melding om de endelige resultatene på ILA-mistanken når disse foreligger.

Les også: