F. v.: John Sindre Kragset (Frøy Vest AS), Flemming Møller Schou (Safe Air Diving), Tore Hukkelberg og Per Breivik (Hukkelberg Boats) Foto: Hukkelberg Boats

Ny dykkerbåt overlevert til Frøy Vest

«Frøy Odin» er den tredje båten som Hukkelber Boats har overlevert til Frøy Vest. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Denne uken var representanter fra Frøy Vest AS på tur til Aukra i forbindelse med overtakelse av rederiets tredje båt fra Hukkelberg Boats. Nybygget som er av typen HB 1411 MK2 LDC-ROV, er nybygg nummer 191 og har fått navnet «Frøy Odin».

Fra før har rederiet det identiske søsterskipet «Frøygard» i tillegg til «Frøy Njord». Alle tre båtene er utstyrt med dykkersystem og ROV. 

Sirkulærøkonomi 

- Tredje Hukkelberg båt til Frøy Vest er noe vi er svært stolte av. Dette viser at våre båter holder det de lover og tåler profesjonell bruk over tid. Komponenter av høy kvalitet og robust konstruksjon sikrer lang levetid, i tillegg til at det er enkelt å oppgradere, bygge om og overhale båtene for å forlenge levetiden ytterligere, sier Thomas Breivik, salgsleder i Hukkelberg Boats i en pressemelding. 

Daglig leder i Frøy Vest AS, Joar Gjerde er også fornøyd med båten.

- «Frøy Odin» tar nå over etter en eldre båt, og vil dermed bidra til å øke vår kapasitet og evne til å oppfylle forventingene våre kunder har til oss, sier daglig leder i Frøy Vest AS, Joar Gjerde. 

Fleksibelt design 

De fleste båtmodeller fra Hukkelberg kan lett tilpasses en rekke ulike bruksområder.

«Frøy Odin» er i likhet med søsterskipet Frøygard, spesialtilpasset dykker og ROV inspeksjoner, men det er ikke noe problem å utruste HB 1411 MK2 til andre formål også.

- Dette er et robust og slitesterkt skrog som har svært gode sjøegenskaper, og egner seg like godt til personbefordring, redningsbåter, patruljeformål og som generelle arbeidsbåter. Fremdriftsmaskineri tilpasses også kundens behov og båtene kan leveres med vannjet, hekkaggregat eller IPS system, forklarer leder i Hukkelberg Boats, Øyvind Sommer Hukkelberg.