Gå til innhold
Odd Steinsbø ble i 2014 tildelt Kongens Fortjenstmedalje etter 40 års innsats for norsk fiskeoppdrett og markedsføring av merkevaren norsk laks. Foto: Privat
Odd Steinsbø ble i 2014 tildelt Kongens Fortjenstmedalje etter 40 års innsats for norsk fiskeoppdrett og markedsføring av merkevaren norsk laks. Foto: Privat

Nestoren i oppdrettsnæringen sovnet inn onsdag 13. januar, 79 år gammel.

Odd Kåre Steinsbø var i over 40 år en sentral aktør både i utviklingen av norsk fiskeoppdrettsnæring og i arbeidet med å gjøre norsk laks til Norges mest kjente merkevare over hele verden.

Kari Steinsbø, datter av Odd, sier til Kyst.no at i tillegg til å være en visjonær leder som brant for utviklingen av den norske oppdrettsnæringen og merkevaren norsk laks gjennom over 40 år, var han en kjær familiemann som var veldig opptatt av «flokken sin».

- Han satte umåtelig stor pris på nærheten til kjernefamilien og var de siste årene spesielt opptatt av sine 4 barnebarn, forteller hun.

Odd var utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen (1966) og ble ansatt som soussjef i Feitsildfiskernes Salgslag, Trondheim (1967-72). Han var deretter personlig sekretær og statssekretær i Fiskeridepartementet i regjeringen Korvald fra 1972-73. Så ble han assisterende direktør i Feitsildfiskernes Salgslag (1973-78).

I 1978 ble Steinsbø ansatt som den første og eneste administrerende direktør i Fiskeoppdretterens Salgslag (FOS) og satt i denne stillingen til konkursen i 1991.

Les også:

Han var parallelt daglig leder i Norske Fiskeoppdretteres Forening i perioden 1978-87. Deretter var han medgrunnlegger og administrerende direktør i Norway Royal Salmon AS (NRS) fra 1992-2003.

Han var også styreformann i Markedsrådet for oppdrettsfisk (1979-91), samt en rekke andre verv.

Steinsbø var i alle år en sentral pådriver for havbruksnæringen, og sammen med Fiskeoppdretternes Salgslag (FOS) var han en av initiativtakerne til den aller første oppdrettsmessen, Fiskeoppdrett, som senere skiftet navn til Aqua Nor.

I 2014 ble Odd Steinsbø tildelt Kongens fortjenstmedalje etter 40 års innsats for norsk fiskeoppdrett og markedsføring av merkevaren norsk laks.

Har du en sak du
vil tipse oss om?