Gå til innhold
Annonse

Rognkjeks-prosjekt ble tildelt tre millioner pund

rognkjeks, skottland
rognkjeks, skottland

To ulike prosjekter som ønsker å bedre fiskevelferden for rognkjeks i Skottland, har fått finansiering fra kommersielle aktører i næringen, på nær tre millioner pund.

Annonse

Det første prosjektet har som mål å etablere en sikker og bærekraftig tilførsel av rognkjeks for skotske lakseoppdrettere. Og å optimalisere  distribusjonen for en effektiv lakselusbekjempelse, melder Fish Farming Expert.

The Scottish Aquaculture Innovation Centre (SAIC) har blitt tildelt et stipend verdt £ 817 473 , verdsatt til totalt £ 2.44 millioner.

Andre bidrag kommer fra: Marine Harvest Skottland, Benchmark Animal Health, BioMar, The Scottish Salmon Company og Otter Ferry seafish - samt University of Stirling.

Målet med forskningen utført av Stirling Institute of Aquaculture, er å forbedre overlevelse og velferd for rognkjeks og øke tilførselen av rensefisk til den skotske laksenæringen.

Det andre prosjektet, som blir ledet av Fish Vet Group, inkluderer et stipend på £ 120 680 fra SAIC, mot sitt totale budsjett på £ 475,851.

Dette prosjektet innebærer samarbeid mellom: Fish Vet Group, FAI Aquaculture, Scottish Sea Farms, The Scottish Salmon Company, Grieg Seafood Shetland, Cooke Aquaculture - og University of Stirling.

Universitetspartnerene har identifisert potensialet i anvendt forskning for å møte de praktiske behovene i laksenæringen i Skottland.

– Den kommersielle bruken av rensefisk har blitt identifisert som en av de mest lovende måten å løse lakselusbekjempelse i den skotske laksenæringen. Ved å investere i akselererende prosjekter som dette, som møter behovene til industrien, har vi som mål å øke produktiviteten og bærekraften i lakseanlegg over hele landet. Disse prosjektene bringer sammen den beste ekspertisen for å drive innovasjon fremover, sier Heather Jones, administrerende direktør i Scottish Aquaculture Innovation Centre.

Professor Hervé Migaud, forskningsdirektør ved Universitetet i Stirling Institute of Aquaculture, sa at forskning på rensefisk er av stor potensiell verdi for den økonomiske utviklingen i den skotske oppdrettsnæringen.

- Skotske Aquaculture Innovation Centre støtte til disse to prosjektene som kan få en enorm innvirkning. The Institute of Aquaculture er ledende i forskning fokusert på rensefisk, og de vil bringe sin fulle breddekomeptanse for å håndtere viktige kunnskapshull om rognkjeksfisken, uttalte professoren til Fish Farming Expert.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse