Glen Bradley, er viseadministrerende direktør i Rostein og styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Foto: Rostein.

Rostein avviser å være part i brønnbåtkonflikt

- Rostein AS eller tilhørende selskap, har ingen tilknytning til den omtalte saken i Chile. Rostein AS har heller ingen økonomiske interesser i chilenske selskap og ei heller fartøy som opererer i landet, skriver Glen Bradley i en e-post til kyst.no

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Les saken her: Sølvtrans trues i Chile

Glen Bradley er nestleder i Rostein AS og skriver videre i e-posten til kyst.no:

"I den omtalte saken får man inntrykk av at vårt rederi i samarbeid med et chilensk rederi, har engasjert seg vedrørende eierstrukturer i konkurrerende selskap. Dette er ikke tilfellet. Samtlige av Rosteins skip opererer under norsk flagg og det er i Norge vi har vårt fokus.

Saken omtaler at «de norske storeierne i Rostein eier 49%» (i Naviera Orca). Dette medfører ikke riktighet. Rostein AS er 100% eiet av Rofisk AS, som igjen er eid 100% av Odd Einar Sandøy. Odd Einar Sandøy derimot, eier privat en andel i det omtalte chilenske rederiet. De andre eierne utgjør rundt ¾ eierskap. Sandøy er ansatt som adm.dir i Rostein AS og sitter kun i styret i det chilenske selskapet på vegne av sin private investering. Han er ikke direktør eller aktiv i selskapets administrasjon. Dette ville uansett vært et privat anliggende utenfor Rosteins kontroll. Man kan ikke tillegge et privat aksjeeierskap en slik sammenheng som det her er blitt gjort og vi kjenner ikke kilden til dette. Selskapet har aldri mottatt noen henvendelse fra chilenske organisasjoner så vidt meg bekjent. Saken faller også på sin egen urimelighet. Rent konkurransemessig ville jo ikke et gitt utfall gitt monopoliserende effekt slik artikkelen har beskrevet, men heller økt konkurranse i det norske markedet.

Vi beklager den forvirring som har oppstått ved at Rostein urettmessig har blitt trukket inn i denne saken, men dette er altså utenfor vår kontroll. Vi håper at de som uttaler seg fremover i saken kan operere med større presisjon og unngå spekulative og feilaktige konklusjoner."