Gå til innhold
Annonse

SIMONA overtar norsk leverandør av rørsystemer for havbruk

Det tyske plastselskapet SIMONA ser på oppkjøpet av norske Stadpipe som strategisk viktig. Foto: SIMONA
Det tyske plastselskapet SIMONA ser på oppkjøpet av norske Stadpipe som strategisk viktig. Foto: SIMONA

Det tyske selskapet SIMONA Group er i ferd med å kjøpe en 75 prosent eierandel i Stadpipe AS.

Annonse

Stadpipe, som er  en aktør innen planlegging, produksjon og installasjon av rørsystemer som brukes i havbruksnæringen, olje og gass og annen industri, har rundt 50 ansatte på sine to lokaliteter i Norge.

Produktsortimentet omfatter hovedsakelig rør, beslag, ferdigproduserte komponenter og tanker laget av polyetylen (PE). Stadpipe er et eierdrevet selskap som ledes av Sjåstad-brødrene.

I en pressemelding fra SIMONA heter det at de ser det raskt voksende globale markedet for utstyr som brukes av oppdrettsanlegg som et kjernesegment som plastforedlingsselskapet kan betjene både med produkter for tanksystemer og rørledninger.

- Stadpipe gir oss tilgang til prosjektplanleggingsselskaper og sluttbrukere i oppdretts- og fiskeindustrien. Stadpipes produktsortiment kompletterer og utvider vår eksisterende portefølje av rør og beslag, sier Matthias Schönberg, administrerende direktør i SIMONA-konsernet i pressemeldingen.

- SIMONA er den ideelle samarbeidspartneren når det gjelder å ivareta Stadpipes fremtid. Det strategiske fokuset til SIMONA som en global aktør og synergiene innen produktporteføljen vil åpne muligheter for oss i det internasjonale kundegrunnlaget. Lederteamet og alle våre ansatte ser frem til dette partnerskapet og til å bli med i SIMONA-konsernet, sier Nils Per Sjåstad, daglig leder i Stadpipe.

Om SIMONA

  • Selskapet har hovedkontor i den tyske byen Kirn, litt sørvest av Frankfurt, ikke så langt fra grensen mot Luxembourg.
  • SIMONA utvikler og produserer halvfabrikata av plastprodukter , rør og støpte deler, samt ferdige deler.
  • De er notert på Frankfurt børs og omsatte i 2020 for 433 millioner euro.
  •  

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse