Gå til innhold
Slik vil den nye forskningsstasjonen til Akvaplan-Niva på Kvaløya bli seende ut. Illustrasjon: Norconsult.
Slik vil den nye forskningsstasjonen til Akvaplan-Niva på Kvaløya bli seende ut. Illustrasjon: Norconsult.

Unik Filtersystem AS har signert avtale om levering av prosessutstyr til Akvaplan-niva AS sin nye forskningsstasjon på Kvaløya utenfor Tromsø.

Entreprisen omfatter prosjektering, levering, montering, innjustering og prøvedrift av de del leveranser som inngår i denne entreprisen.

Akvaplan-niva AS melder dette er en ny forskningsstasjon spesialtilpasset pilotering og før-industrialisering av nye marine arter i oppdrett. I tillegg vil anlegget gi nye forskningsmuligheter innen miljø og økosystemforståelse.

Unik Filtersystem AS skriver i en pressemelding at de er total entreprenør for dette prosjektet. I tillegg til egen leveranse av Amiad filtrering av inntaksvann, UV-systemer og egenprodusert avløpssikring, har de med seg en rekke dyktige underleverandører lokalt i Tromsø og fra Vestlandet.

Alde Akva AS skal levere prosjektering og modellering av utstyr i BIM, PTG Kuldeteknisk AS står for levering av varmepumper, styring og automasjon, Eltro AS leverer elektroarbeider, og Preplast AS har ansvar for rør og montering.

- Dette blir et innovativt og spennende prosjekt vi gleder oss til å starte opp med, avslutter daglig leder i Unik Filtersystem Arne Johnny Boge.

Prosess teknisk overlevering skal skje i første halvdel av 2023.

Har du en sak du
vil tipse oss om?