En av Salmars lokaliteter i Rauma. Foto: Salmar.

Viderefører samarbeid om ny kunnskap på merdkanten

I januar forlenget NTNU Ålesund og Salmar en samarbeids-avtale der universitetet har ansvar for den daglige driften av FoU- konsesjonen Salmar har på oppdrett av laks. - Samarbeidet betyr kontinuerlig samarbeid med akademia og fokus på utvikling, forteller Merete Gisvold Sandberg fagsjef for bærekraft og ernæring i Salmar. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Avtalen sikrer tilgang på forskningsinfrastruktur ved gjennomføring av forsøk under kommersiell drift.  I tillegg skal våre ansatte ha forskningsansvar for FoU-konsesjonen til Salmar på rensefisk, informerer Birgitte Paulsen Torset, fagseksjonsleder marine og biologiske fag ved NTNU Ålesund.

Merete Gisvold Sandberg. Foto: Salmar.

- Samarbeidet fungerer slik at vi utveksler informasjon om vårt behov for utvikling og forbedringer og universitetets siste kunnskap på ulike felt. Vi planlegger forsøk sammen med mål om å øke kunnskapsnivå på konkrete problemstillinger, sier Merete Gisvold Sandberg, fagsjef for bærekraft og ernæring i Salmar.

Samarbeidet har pågått siden 2011 og både Torset og Sandberg er svært fornøyd med at det fortsetter.

- Vi har allerede flere høydepunkter som kan trekkes frem fra samarbeidet. Blant annet gode praktiske forsøk på rensefisk rundt drift og stell, samt utviklet kunnskap og forståelse om økologisk havbruk og markedet for dette,  legger Sandberg til.