Vassøy er lokalisert litt utenfor Stavanger by og tilhører Stavanger kommune. Kart: Google Maps

Vil skape 550 nye arbeidsplasser med nytt forskningssenter for havbruk og sjømat

Næringsaktører i Stavanger-regionen skal foretatt en henvendelse til Stavanger kommune, for å se om de er villige til om å omdisponere et stort område til næringsutbygging på Vassøy. Dette vil de bruke til å etablere et enormt forskingssenter for havbruk og sjømat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Stavanger Aftenblad som først omtalte saken er det politiker og forretningsmann Christian Wedler (Frp) som står bak henvendelsen til kommunen, og målsettingen hans skal være å skape hele 550 nye arbeidsplasser ved forskningssenteret.

- Vi står ved et veiskille i vår region. Jeg konstaterer at vi stadig har et mindre og mindre miljø innen sjømat i denne byen sammenlignet med Bergen og Trondheim. Dette vil vi gjøre noe med, uttalte Wedler ifølge avisen.

Røper ingen detaljer

Ifølge avisen fremstår Wedler som leder av interimstyret for Sjømatfondet AS, som er et selskap under stiftelse, som kyst.no ikke lykkes i å finne i noe register. Når det gjelder hvem ellers som står bak røper han ingenting.

- Hvis dette går igjennom, er alle med. Hvis det stopper opp, er ingen med, sier han ifølge avisen.

Wedler ønsker heller ikke overfor kyst.no å røpe ytterligere om hvilke tanker og planer som er for forskningssenteret.

- Det er fortsatt på et ekstremt tidlig stadium, med veldig mange ting som er uavklart. Jeg ønsker ikke å uttale meg mer om saken før tingene er mer på plass, sier Wedler i en kommentar til kyst.no.

Rådmannens innstilling var først å avvise hele søknaden, da arealet på Vassøy er regulert til boligbygging, men saken ble likevel åpent debattert på torsdag. Hva som skjer videre i saken får kyst.no ingen informasjon om.