Etter lang fartstid i Veterinærinstituttet gir nå Brit Hjeltnes seg. Foto: Veterinærinstituttet

Brit Hjeltnes slutter i Veterinærinstituttet

Den sprudlende og kvikke Brit Hjeltnes velger etter nyttår å gi seg i bedriften som hun har blitt så glad i.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Under presentasjonen av årets Fiskehelserapport fortalte fagdirektøren for fiskehelse at det er siste året hun legger den frem, og at hun snart takker for seg i organisasjonen.

- Det har vært utrolig interessant, det har vært spennende å ha denne dugnaden med fiskehelserapporten sammen med mine kollegaer.

Stor stå på vilje

Fagdirektøren sa hun er heldig som har fått lov til å presentere dette store dugnadsarbeidet.

- For meg representerer dette arbeidet den fagligheten, entusiasmen, og stå på viljen som finnes i Veterinærinstituttet, som jeg har lært å bli veldig glad i, sa en tydelig rørt Hjeltnes.

Edgar Brun, avdelingsdirektør fiskehelse hos Veterinærinstituttet forteller til Kyst.no at Hjeltnes skal jobbe ut året, og fortjener mye heder. 

- Vi er veldig heldige som har hatt Brit i så mange år, og hun skal heldigvis være hos oss noen måneder til.

66-åringen har over lengre tid vært en sentral og viktig aktør i havbruksnæringen som mange kjenner til. Hun har arbeidet på Veterinærinstituttet siden 2002, og har alltid vært kvikk i kommentarene sine, og ikke vært redd for å fremme sine meninger, eller dra av en spøk under de mange innleggene hun har holdt på diverse konferanser over hele landet.

Fritt valg

Til Kyst.no sier Hjeltnes at hun ikke slutter umiddelbart, men ved nyttårsskiftet 2020.

- Dette er også en beslutning jeg tok i fjor etter sommeren og som ikke har noe med den vanskelige økonomiske situasjonen Veterinærinstituttet har kommet opp i med nedbemanning. Jeg er i den heldige situasjonen at jeg kan ta et fritt valg. Den luksus har ikke en del av mine kollegaer nå. Det er veldig tungt og vanskelig for dem. Det er derfor jeg er imponert og rørt over at de har klart å levere på de løpende oppgavene som bl.a ferdigstilling av Fiskehelserapporten, sier Hjeltnes. 

Sine år ved Veterinærinstituttet sier hun har vært en vært en fantastisk tid med dyktige kollegaer, hvor hun har kunnet konsentrere seg om det hun brenner for:

- Og det er jo fiskehelse. Det er mye jeg kan si om det, men det kan vi kanskje komme tilbake til, sier hun lurt. 

Når det gjelder hva som skjer til neste år sier Hjeltnes at det tror hun ikke skal bli noe problem.

- Jeg skal ha det kjekt, og fiskehelse og akvakultur vil alltid være en del av meg, forteller hun.

Her kan du også lese juleintervjuet vi hadde med den ivrige fagdirektøren.