Rosteins nye brønnbåt Ro Fortune ble døpt i Tromsø sentrum i dag. Foto: Larsnes Mek. Verksted.
Rosteins nye brønnbåt Ro Fortune ble døpt i Tromsø sentrum i dag. Foto: Larsnes Mek. Verksted.

Se bildene fra dåpen av brønnbåten Ro Fortune

Det nye flaggskipet til Rostein ble i helgen døpt i Tromsø. Se stort bildegalleri av båten nederst i saken.

Publisert

«Ro Fortune» har allerede vært i drift ute på merdkanten noen uker, og ble døpt med brask og bram på kaien ved Ishavshotellet i Tromsø sentrum lørdag 30.juni.

Det var første gangen rederiet Rostein hadde dåp av et av sine fartøy så langt nord, og 50 inviterte gjester, samt rederi og verft var på plass for å se den nye brønnbåten. 

Camilla Sandøy var gudmor for fartøyet, og fikk æren av å smelle champagneflasken i skutesiden på «Ro Fortune». 

Glen Bradley, nestleder i Rostein, sier «Ro Fortune» er en del av en serie brønnbåter som de har fått levert av Larsnes Mek. Verksted. Foto: Rostein.
Glen Bradley, nestleder i Rostein, sier «Ro Fortune» er en del av en serie brønnbåter som de har fått levert av Larsnes Mek. Verksted. Foto: Rostein.

Fartøyet tilhørende Rostein rederiet skal være med å gjøre oppdrettere i Nord-Norge mer selvforsynt på brønnbåtkapasitet, og fartøyet skal i hovedsak operere i Troms og Finnmark. Nybygget blir en del av en flåte som opererer i Nord-Norge.

Glen Bradley i rederiet Rostein var tilstede for å overvære dåpen og sier til Kyst.no at det er en stor dag for selskapet, som sier overtakelsen har gått helt strålende.

- Vi kan dette, og har fått fartøyet levert til rett tid og med den gode byggkvalitet som Larsnes Mek. Verksted også har levert på samme serien tidligere, forteller han. 

Femte i serien fra Larsnes

Brønnbåten er på 3 500 m3 og er bygget på samme tekniske plattform som fartøyene «Ro Arctic», «Ro Server», «Ro North» og «Ro West», og har samme utrustning. Båten er blant annet utrustet med ustyr til termisk avlusning. 

Det er Larsnes Mek. Verksted som har stått for utrustingen av brønnbåtserien, og brønnbåten kom til verftet på slep fra verftet Marine Projects Ltd. yard i Gdansk den 17. desember i fjor, og er deres bygg nummer 62. 

Verftet skriver at «Ro Fortune» ble levert til Rostein AS fra Sandøy i mai 2018, og er det femte fartøyet i serien LFC 2020. 

- Det er lagt stor fokus på fremtidige industrikrav, valg av funksjoner og kapasiteter, optimalisert integrering av teknologi, og på internasjonale og nasjonale regelverk. Fartøyet har således gått inn i rekken som ett av de mest teknisk avanserte innen brønnbåt-teknologien, opplyser Larsnes Mek. Verksted.

Trykk på denne linken for å følge brønnbåtens aktiviteter på Marinetraffic.com

MS «Ro Fortune»: 

 • Design: Skipskompetanse AS.
 • Type båt: Brønnbåt.
 • Lengde: 82,1 m.
 • Bredde:15,50 m.
 • Diesel generator :4 x Yanmar 6EY22-AW.
 • Diesel generator: Nogva /Deere 6090AFM75.
 • Propeller: Finnøy Gear og Propeller AS.
 • Brønnkapasitet: 3.500 m³.
 • 2 brønner, skyveskott.
 • Automatisk tankrensesystem og BlueMist (R) vask/desinfeksjon.
 • 100 % filtrering av lus og UV.