- Året 2015 vil jo bli husket for at vi ble oppkjøpt av Cargill. Det var jo en hendelse som kom veldig overraskende på alle i Ewos, sier Fredrik Witte, administrerende direktør Cargill Aqua Nutrition Norge. Foto: Therese Soltveit

I en krevende integrasjonsprosess, har Cargill likevel fokus på fôrforbedringer

Fredrik Witte, administrerende direktør i Ewos/Cargill Aqua Nutrition i Norge sier selskapet har det siste året hatt fokus på å forbedre kvaliteten i alle ledd i selskapet, og har spesielt hatt fokus på fôrforbedringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På hovedkontoret til Cargill Aqua Nutrition i laksehovedstaden Bergen, treffer Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no den relativt ferske administrerende direktøren Fredrik Witte.

44-åringen som er født i USA, kom til Ewos Norge i september 2014 som økonomidirektør. Fra før har han blant annet bakgrunn som finansdirektør i Rieber & Sønn ASA. Nå skal han fronte og administrere Cargill sine satsinger i Norge. Selv sier han at han gleder seg til utfordringene som venter han, men påpeker at han går inn i jobben med en stor grad av ydmykhet.

Les også: Næringen bedre enn sitt rykte

Selskapet har det siste året hatt fokus på å forbedre kvaliteten i alle ledd i selskapet, og har spesielt hatt fokus på fôrforbedringer. Foto: Ewos

- Året 2015 vil jo bli husket for at vi ble oppkjøpt av Cargill. Det var jo en hendelse som kom veldig overraskende på alle i Ewos. Vår tidligere eier Altor og Bain Capital red.anm sa jo at dette skulle ha et 5-7 års perspektiv, men så skjedde dette i løpet av bare to år, det tok oss nok litt på sengen, forklare Witte til Norsk Fiskeoppdrett.

Les også: Frykter for oljesyndrom i laks

Men selv om oppkjøpet kom noe raskere enn ventet, er Witte glad for at det ble nettopp Cargill.

- Vi er jo i den samme næringen så å si, og de har en strategi som passer Ewos. Begge selskapene ønsket å vokse innen akvakultur. Hvis vi om ti år ser oss tilbake til 2015, er det Cargills sitt oppkjøp av Ewos, det vil handle om, sier han til kyst.no.

2015 ble preget av sterk konkurranse

Om man ser bort fra selve oppkjøpet, ble året preget av et år med sterk konkurranse for Ewos.

- Sånn næringsmessig og driftsmessig var 2015 igjen et år med sterk konkurranse. Inntreden fra Marine Harvest i fôrbransjen i 2014, har jo bare forsterket konkurransen ytterligere, sier han.

Les også: Slik kan oppdretterne få opp til 7 kr mer for fisken sin

- Men det er jo noe vi lever godt med, som også gjør oss flinkere og utvikler oss selv, legger direktøren til.

Han mener de viktigste utfordringene for fôrsalget kommer gjennom fokuset selskapet har på kvalitet.

- Vi har et sterkt fokus på å utvikle oss selv og levere høykvalitetsfôr. Ikke minst når det gjelder teknisk kvalitet, der jeg føler vi har tatt mange steg i riktig retning, sier Witte.

Forandringene og forbedringene selskapet har gjort det siste året, sier han går på alt fra råvarestyring, til produksjonstekniske og logistikkmessige tiltak.

- Det er et sammensatt forbedringsprosjekt, vi har hatt sterkt fokus på i 2014-2015, oppsummerer han.

  • Hele intervjuet med Fredrik Witte kan du lese i februar utgaven av Norsk Fiskeoppdrett.