Chile dobler innen 2030

Administrerende direktør i Chiles regionale lakseprogram, Carlos Wurmann, mener landet bør produsere 1,1-1,3 millioner tonn laksefisk årlig innen 2030.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Carlos Wurmann sier at det viktigste formålet med et regionalt lakseprogram - som dekker fire regioner (fra Araucanía til Magallanes) – er å komme opp med en strategi for å oppnå visjonen om en dobling frem mot 2030. Forslaget fra rådet skal være ferdig i midten av mars, og skal da presenteres for en interdepartemental komité i april.

- Målet for sektoren lakseproduksjon frem mot 2030, er å oppnå en produksjon mellom 1,1 til 1,3 millioner tonn laksefisk. I verdi vil dette bety mellom USD 8 og 9 milliarder, sier han, og legger til at dersom disse produksjonsnivåene blir oppnådd, vil lakseindustrien øke den nåværende sysselsettingen fra rundt 70 000 til 110.000 mennesker.

Direktør i selskapet Prospectus Consulting, Raul Laban, sier at det er flere utfordringer knyttet til disse vekstforventningene.

- De krever en mest mulig effektiv bruk av innsatsfaktorer som ferskvann, energi, marine ressurser som brukes til fôr, miljømessig fotavtrykk, blant annet, sier han. Og legger til at avstanden mellom de øvrige lakseproduserende landene og Chile øker i disfavør av Chile både når det gjelder produksjon, teknologiutvikling og konkurranseevne.

- Dette må vi gjøre noe med, sier han.