Bjørn Olsen, rektor ved Nord Universitet. Foto Martin Losvik.

Nord Universitet med i to av fire fremragende senter for utdanning

Nord universitet gjorde seg bemerket, da NOKUT tirsdag kveld ga fire nye prosjekt status som fremragende senter for utdanning i Norge. – En solid anerkjennelse, sier rektor Bjørn Olsen i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) offentliggjorde tirsdag kveld fire nye prosjekter som de neste fem årene kan kalle seg fremragende senter for utdanning. Nord universitet er med i to av disse, begge i samarbeid med NTNU:

Engage - Centre for Engaged Education through Entrepreneurship (NTNU i samarbeid med Nord universitet)

EXcITEd - Excellent IT Education (NTNU i samarbeid med Nord universitet)

Kåringen fant sted under Utdanningsfesten i regi av NOKUT i Oslo tirsdag kveld, og nyheten ble svært godt mottatt av rektor Bjørn Olsen.

Nasjonalt ledende

- Jeg er stolt av at vi har miljøer ved Nord universitet som er nasjonalt ledende innen utdanningskvalitet. De to sentrene vi nå skal være med i vil legge grunnlaget for en bred satsing på utdanningskvalitet i hele Nord universitet, sier han.

Sentre for fremragende utdanning (SFU) er en nasjonal prestisjeordning for utdanningsvirksomhet i høyere utdanning, som ble opprettet av Kunnskapsdepartementet i 2010. Ordningens overordna mål er å bidra til utvikling av fremragende kvalitet i høyere utdanning og synliggjøring av at undervisning og forskning er likestilte oppgaver for universiteter og høyskoler.

- Miljøene som har fått senterstatus er helt i verdenstoppen når det gjelder utdanning, sa Terje Mørland, administrerende direktør i NOKUT, i forkant av den høytidelige offentliggjøringen, ifølge khrono.no.

Totalt bruker høyere utdanning over en periode på to ganger fem år, opp mot en halv milliard kroner på denne satsingen.