Mannskapet om bord på brønnbåten «Ro North», som er en av de mest leste sakene til Kyst.no i løpet av 2018. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

Et tilbakeblikk på oppdrettsåret - mest lest i 2018

Kyst.no har hatt en rivende utvikling på lesertall i 2018. Vi vil gjerne takke trofaste lesere med en oppsummering av de mest leste sakene våre fra året som har gått.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lesertallene våre har pekt oppover i flere år. Bare de siste tre år er lesertallene nær tredoblet. Og bare i siste kvartal har det vært nær 30 % flere innom sidene våre sammenlignet med siste kvartal i fjor.

Det er tydelig at det er flere tema som spesielt har engasjert dere lesere i løpet av det siste året. Sakene vi har om brønnbåtnæringen, blir nesten alltid godt lest.

I tillegg er det alltid en god interesse for ny teknologi, samt nye krav og reguleringer som påvirker havbruksnæringen. Alt med potensial til å endre hverdagen til dere i bransjen.

Webansvarlig Ole Andreas Drønen er svært fornøyd med utviklingen på lesertall og vil takke alle lesere for et stort engasjement i 2018. Foto: Privat

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har latt seg intervjue det siste året, og til de som har latt oss komme på besøk for å lage reportasjer. Mennesker engasjerer, og i bunn og grunn er det historien til alle dere der ute som er med på å fargelegge hverdagen vår. Tusen takk og ha en riktig god jul!

Se listen over de mest leste sakene her:

1. Sjøfartsdirektoratet varsler nye krav til førere av arbeidsbåt

Den saken som har engasjert Kyst.no sine lesere aller mest i løpet av 2018, er saken om at Sjøfartsdirektoratet varslet nye krav til førere av arbeidsbåt. 

Etter en tidligere høringsrunde der Sjøfartsdirektoratet endte opp med å trekke høringsforslaget, kom de deretter med et revidert forslag. Forslaget vil bli gjeldende bl.a for alle som skal føre arbeidsbåter større enn 8 meter. 

Les hele saken her: Sjøfartsdirektoratet varsler nye krav til førere av arbeidsbåt

2. Potensielt dramatisk, nytt lakselus-funn

Saken som har engasjert nest mest i løpet av hele året er den dramatiske utviklingen og spredningen av blanke lakselus, noe som rensefisken sliter med å fange opp. 

Seniorrådgiver Mette Kristin Moen i Mattilsynet  uttalte blant annet til Kyst.no at hun var full av inntrykk og bekymring, etter at hun hadde vært ute på inspeksjoner i tre dager i region Midt.

Les hele saken her: Potensielt dramatisk, nytt lakselus-funn

3. Verdens største brønnbåt er i rute

Nummer tre på listen over de mest engasjerte sakene våre fra i år, er saken om at verdens største brønnbåt, Ronja Storm, er i rute. Brønnbåten, som er eid av Sølvtrans, skal utrustes på verftet i Norge før skipet starter opp driften til sommersesongen i Tasmania, Australia.

Les hele saken her: Verdens største brønnbåt er i rute

4. Bli med om bord i brønnbåten «Ro North»

Det er ikke til å stikke under en stol at brønnbåtsakene våre blir veldig godt lest, og er et tema som engasjerer stort blant leserne våre. Nummer fire på listen er da vi skrev om det toppmoderne flaggskipet til Rostein, nemlig brønnbåten «Ro North», som opererer langs hele norskekysten.

Kyst.no fikk komme om bord i fartøyet, du kan se stort bildegalleri og video i saken.

Les hele saken her: Bli med om bord i brønnbåten Ro North

5. Bli med om bord i «Norwegian Gannet» 

En av de virkelig store nyhetssakene fra 2018 var at slaktebåten «Norwegian Gannet»  ble døpt ved Bryggen i Bergen, der mange tusen møtte opp for å få en omvisning på den moderne, nye båten.

Hva som skjer videre med slaktebåten nå, er ikke sikkert, ettersom departementet forløpig har satt en stopper for at de får levere fisk i “produksjonskvalitet” i Danmark. 

Les dekningen vår av dåpen her, og se stort bildegalleri og video fra dåpsdagen: Bli med om bord i «Norwegian Gannet»

Les resten av de mest leste sakene våre her:

  1. Verdens største avlusningsenhet i drift
  2. Fiskehelsestudenter fortviler: - Hva kommer til å skje med oss?
  3. Utviklet nytt avlusningssystem på Færøyene
  4. Damene bak spakene
  5. - Så null effekt av lusebehandling
  6. Lanserer vegansk "røykelaks"
  7. 600 vil jobbe på verdens første slaktebåt
  8. Mener forbud mot rensefisk kan bli neste skritt
  9. Bli med om bord «Volt Processor» 
  10. Halvannet år uten lusebehandling med medikamenter - mye grunnet ett forebyggende tiltak
  11. Sjøfartsdirektoratet holder tilbake oppdrettsbåter 
  12. Leverte beste resultat - uten bruk av et eneste gram medikament
  13. - Den eneste teknologien som kan gjøre havbruk rømningssikkert
  14. Tester ut ny avlusingsenhet på Akvariet i Bergen
  15. Sølvtrans vil øke kapasiteten betraktelig